Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Into the Sun (1992)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: Fritz Kiersch
Medvirkende: Anthony Michael Hall, Michael Paré, Deborah Moore m.fl.
Varighed: 97 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 25. marts 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Paul Watkins (Michael Paré) er jagerpilot i det amerikanske flyvevåben. Sammen med ekskæresten, major Goode (Deborah Moore), er han udstationeret på en flybase i Mellemøsten.

Paul er en af basens dygtigste piloter, men har endnu aldrig været i kamp. Det har dog ellers været tæt på adskillige gange, da en fjendtligsindet nations luftvåben gør sit bedste for at provokere de amerikanske piloter.

Da filmstjernen Tom Slade (Anthony Michael Hall) ankommer til basen for at suge indtryk til sig i forbindelse med en kommende rolle, bliver Paul sat til at tage sig af skuespilleren. Meget mod sin vilje, selvfølgelig.

Forholdet mellem stjernen og piloten forbedres da heller ikke af, at Tom hygger sig mere end bare kammeratligt med Pauls ekskæreste. Men Paul og Tom hænger på hinanden, også da Tom får lov at komme ud at flyve i en F16 jager.

Mens de er i luften, bliver en amerikansk patrulje angrebet af fjendtlige fly. Paul beslutter sig selvfølgelig for, mod både direkte ordrer og Toms ønske, at blande sig i kampen. Og selvfølgelig, fristes man til at sige, bliver de skudt ned og ender bag fjendens linjer i ørkenen.

Paul og Tom bliver nu nødt til at samarbejde. Ikke mindst efter de i flere omgange bliver taget til fange af fjenden. Undervejs får de både hjælp og bliver narret af lokale oprørere.

De ender dog med at undslippe i et af fjendens jagerfly. Dermed er der lagt op til et opgør mellem Paul og Tom på den ene side, og fjendens stjernepilot på den anden ...

Into the Sun er nærmest skræmmende forudsigelig. Plottet er set både før og siden i alskens afskygninger. Men det hænger nu alligevel ganske godt sammen og der er plads til en del grin undervejs.

Der er dog ingen tvivl om, at det, der løfter Into the Sun over det middelmådige, er de mange og meget flotte luftscener og -dueller. Så er man bidt af et galt jagerfly, går man bestemt ikke galt i byen med denne film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017