Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Interview (2003)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Theo van Gogh
Medvirkende: Katja Schuurman, Pierre Bokma, The Maassen m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Hollandsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: Maj 2008
Anmeldt af: Beate Cecilie Stampe Rasmussen
 
 
Den midaldrende, kyniske journalist Pierre Peters (Pierre Bokma), bliver degraderet til at dække sladder frem for hans hidtidige udenrigspolitiske område.

Det første interview, han skal lave i sit nye job, er med Hollands mest omtalte filmstjerne Katja (Katja Schuumann). Katja er kendt for de mest sete og omtalte bryster, der sidder på en 25-årig i Tulipan-landet, så det er med tunge skridt, at Pierre drager af sted til Katjas lejlighed.

Interviewet går galt lige fra starten. Pierre har ventet i en time, mens han har raset over sit liv i mobilen, da Katja endelig dukker op. Han forsøger at tage den professionelle mine på, men han er uforberedt, kender ikke Katja’s film og hun er langt kvikkere end han havde forudset.

Allerede inden båndoptageren er tændt, prikker hun direkte hul på hans illusion om sig selv som det politiske orakel. Og Pierre må gå fra almindelige standardspørgsmål omkring film til at være mere ærlig end han længe har været. For overfor ham sidder en kvinde, der er vant til at underholde ni millioner hollændere i de film, som Pierre mener er B-film, og nu vil hun more sig med ham.

Det er to forskellige verdener, der mødes i denne ene nat. Meningsudvekslinger flyver for så at flyde, paraderne falder og begge bliver mere og mere nærværende. Men med farlige og overraskende konsekvenser for den ene af det umage par. For hvem er mest ærlig - en journalist eller en skuespiller?

Interview er lavet af den prisbelønnede instruktør Theo van Gogh, der blev myrdet på åben gade i november 2004. Filmen blev genindspillet af Steve Buscemi i 2007, men orginalen er langt bedre.

Det er svært at slippe interviewet, fordi man som tilskuer kommer så tæt på de to. For hvert lag de piller af hinanden. Og bliver draget som en natsværmer til en gadelampe ved at opleve en befriende dialog, som er vedkommende - også når båndoptageren er slukket.

Interview er et godt drama med stærke nærværende dialoger og er absolut værd at se.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017