Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Insomnia (2002)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Christopher Nolan
Medvirkende: Al Pacino, Robin Williams, Martin Donovan m.fl.
Varighed: 113 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 2003
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Handlingen udspiller sig i den lille fiskerby Nightmute i Alaska, hvor der stort set er lyst døgnet rundt grundet midnatssolen. Den højtrenommerede politimand Will Dormer (Al Pacino) og dennes makker Hap (Martin Donovan) - begge fra L.A. - er udlånt til byen for at opklare et mord på en pige.

De to politimænd trænger til et pusterum fra L.A., hvor Interne Affærer er i gang med at efterforske makkerparret. Under opklaringen af mordet kommer Will Dormer til at skyde og dræbe sin makker ved et uheld - eller er det overlagt? Han gør alt for at skjule den sande sammenhæng, og kommer længere og længere ud på et skråplan.

Den manglende søvn udmatter Dormer mere og mere. Han befinder sig lige pludseligt i et skræmmende mareridt - bare i vågen tilstand.

Al Pacino spiller, som altid, blændende. Rollen som den efterhånden utrolig trætte og udslidte politimand Dormer er overbevisende. Man sidder faktisk og får ondt af manden, som i den grad forsøger at få lidt søvn, så han få opklaret mordet, samtidig med at han skal holde rede i falske og sande beviser, og midt i det hele tager morderen Walter Finch (Robin Williams) kontakt til ham.

Det er en veldrejet thriller, som man bliver ganske godt underholdt af. Skuespillerne giver deres roller fin og troværdig karakter. Filmen er til fire klaptræer, men den får et ekstra for den smukke fotografering, udført af Wally Pfister.

Af ekstra materiale kan bl.a. nævnes "bag om filmen", interview med Christopher Nolan og Al Pacino, interviews med beboere, som lever under disse forhold med ingen nat, næsten 24 timer i døgnet samt lægelige udtalelser om, hvad mangel på søvn kan gøre ved ens psyke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017