Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Inger Christensen - cikaderne findes (1998)
 
 
  Genre: Portræt
Instruktør: Jytte Rex
Medvirkende: Inger Christensen m.fl.
Varighed: 55 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 15. april 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Drengene bag Another World Entertainment formår endnu engang at forundre denne anmelder med en af deres udgivelser. Denne gang er det Jytte Rex' varme portrætfilm om en af Danmarks markante forfattere og digtere, Inger Christensen.

Vi møder Inger Christensen i sin lejlighed mellem stabler af bøger, hvor hun fortæller med sin særprægede stemme om sig sin opvækst i Vejle i 30’erne og 40’erne i en to-værelsers lejlighed, sine rejser til blandt andet Rom, hvor digtsamlingen ”Det” blev skrevet og turen til Paris under ungdomsoprøret i 1968 samt sit øvrige arbejde.

Inger Christensen er en spændende person at lytte til, og hun deler gladelig ud af sine poetiske og filosofiske betragtninger. Portrætfilmen varer 55 minutter, og henvender sig nok til et snævert publikum. Man skal have interesse for Inger Christensen og hendes værker, men den er absolut værd at give sig i kast med.

Inger Christensens værker er blevet oversat til en lang række sprog, blandt andet italiensk, lettisk og russisk. Hun læser op af fire af sine vigtigste værker i portrætfilmen: "Sommerfugledalen" 1991, "Alfabet" 1981, "Det malede værelse" 1976 og "Det" 1969.

Hvis man ikke er til at læse digte, kan det for øvrigt anbefales at gå på jagt efter den danske troubadour Pia Raugs fortolkning af netop Inger Christensens digtsamling Det.

På ekstramaterialet findes blandt andet den 40 minutter lange kortfilm Den erindrende, der er baseret på novellerne "Ireneo Funes", "den erindrende" og "Gudens skrift" af Jorge Luis Borge.

En meget fascinerende kortfilm med speak af Povl Dissing. Kortfilmen blev belønnet med filmkritikernes Bodil som bedste kortfilm.

Inger Christensen - cikaderne findes er en smuk og hjertevarm portrætfilm, der giver en lyst til at genlæse nogle af hendes værker. Og hvis man ikke kender hendes værker, tror jeg, denne portrætfilm vil give lysten til at stifte nærmere bekendtskab med denne store forfatter og digter, der døde i 2009 efter et langt og produktivt liv.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017