Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Immortals (2011)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Tarsem Singh
Medvirkende: Henry Cavill, Mickey Rourke, Freida Pinto m.fl.
Varighed: 106 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 6. marts 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
De græske guder har for længst vundet over titanerne, der nu holdes i fangenskab, mens guderne holder øje med verden fra Olympus. De må bare ikke blande sig i menneskenes gøren og laden.

Derfor kan de heller ikke blande sig, da kong Hyperion (Mickey Rourke) beslutter sig for at tage magten over verden. I stedet beslutter Zeus, gudernes overhovede, at lade sin uægte søn Theseus (Henry Cavill) tage kampen op.

Det ligner dog en temmelig ulige kamp. Hyperion dræber Theseus' mor og tager Theseus som slave. Mens Theseus bliver sat til at slide i saltminerne, indleder Hyperion jagten på en magisk bue, der gik tabt i opgøret mellem titanerne og de græske guder.

Buen skal hjælpe Hyperion med at slippe titanerne fri, så den magtsyge konge kan bekrige selveste guderne også. Midlet til at finde buen er, at få ypperstepræstinden Phaedra (Freida Pinto) til at røbe gemmestedet.

Phaedra, der også er blevet ført til saltminerne, slipper dog væk sammen med blandt andre Thereus. Sammen tager de nu kampen op mod Hyperion og får da også fat i den magiske bue, blot for igen at miste den til Hyperion, der nu får sluppet titanerne fri.

Dermed er der åbnet op for, at guderne kan blande sig i opgøret, mens menneskene tager kampen op mod Hyperions tropper. Og så er der ellers dømt kamp for alle pengene ...

Immortals er på mange måder meget Hollywoodsk. Man låner lidt fra den klassiske, græske mytologi, gradbøjer det og tilføjer noget. Og så smider man for en sikkerheds skyld lidt romantik og en masse speciel effects med i blandingen.

Det har da også resulteret i en ganske udmærket film. Der er mange, flotte kampscener og selve historien er da også helt ok. Men samlet set når Immortals bare ikke helt i mål.

Det bliver bare et Hollywood overkill, hvor alt er helt forudsigeligt. Og med en slutning, der er så sukkersød, at man nærmest får ondt i tænderne af det.

Men kan man abstrahere fra forudsigeligheden og den nærmest kvalme slutning, så er Immortals da absolut et bekendtskab værd. For der er, som nævnt, masser af imponerende action, pakket ind i et skær af græsk mytologi.

Det bør i øvrigt nævnes, at man, ud over spilletiden på lidt over en time og tre kvarter, får næsten en times ekstramateriale med i købet. Blandt andet scener, der endte på gulvet i klipperummet.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017