Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 40
Ilsa the Mad Butcher (1977)
 
 
  Genre: Exploitation
Instruktør: Jess Franco
Medvirkende: Dyanne Thomas, Tania Busselier, Lina Romay m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 6. februar
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Rosa Phillips er patient på et psykiastrisk hospital for seksuelle afvigere, men stikker af. Hun når dog kun at smage friheden kortvarigt, inden klinikkens forstander, Ilsa (Dyanne Thomas), atter får kløerne i hende.

Abbie (Tania Busselier), Rosas søster, lader sig indlægge på hospitalet, der befinder sig midt i en subtropisk jungle. Hun håber på at kunne finde ud af, hvad der er sket med søsteren og måske redde hende, hvis altså hun ikke er død som klinikken påstår.

Abbie konstaterer hurtigt, at klinikken langt fra er nogen ordinær behandlingsinstitution. Stedet minder således mere om et fængsel og personalet om fangevogtere med sadistiske tendenser.

Mødet med sine medpatienter gør bestemt heller ikke Abbie mere tryg ved stedet. De behandles som fanger og styres med fast hånd af patienten Juana (Lina Romay), der samtidig fungerer som stikker for stedets leder, Ilsa.

Patienterne udnyttes desuden på det groveste. Ikke kun som Ilsas personlige legetøj. Men også som ufrivilligt medvirkende i pornofilm.

Da Abbie begynder at stille for mange spørgsmål, for at få oplysninger om søsteren, kommer, hun under "kærlig" behandling af Ilsa selv. Og det er langt fra nogen behagelig oplevelse ...

Ilsa the Mad Butcher byder ikke ligefrem på det mest intellektuelle plot. Det er, for at sige det pænt, tyndt. Og vel egentlig mest af alt skruet sammen for at kunne vise så meget nøgen, kvindelig hud som overhovedet muligt i løbet af halvanden time.

Nå ja, selvfølgelig krydret med sex, vold, tortur og alskens andre løjer, der hører sig til inden for genren. Det har sikkert været stærk kost i 1970'erne og 1980'erne, men virker en kende tamt i dag, hvor nyhedsudsendelser kan byde på ting, der er værre.

Der er dog ingen tvivl om, at Ilsa the Mad Butcher, eller Ilse - slagteren fra junglefængslet som den oprindelig blev døbt herhjemme, har sit publikum. Som del, uofficiel ganske vist, af serien om hunulven Ilse, må den nemlig kategoriseres som kult-film.

Skuespillet er faktisk ikke værst, men heller ikke Oscar-præstationer. For genren dog ganske udmærket, da karakterne i det mindste gør sit til at gøre plottet troværdigt. Også lyd og billede, alderen taget i betragtning, er helt i orden.

Distributøren af filmen, Another World Entertainment, har i øvrigt begået en ganske fin, lille firnurlighed i forbindelse med denne udgivelse. Omslaget kan nemlig vendes, så man i stedet kan præsentere filmen med sin oprindelige, danske titel. Fin deltalje, der fortjener ros og som giver et lille plus i den samlede vurdering.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017