Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Ichi the Killer (2001)
 
 
  Genre: Horror/splatter
Instruktør: Takashi Miike
Medvirkende: Tadanobu Asano, Nao Omori, Shinya Tsukamoto m.fl.
Varighed: 129 minutter
  Originalsprog: Japansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 25. september 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Yakuza-bossen Anjo er forsvundet med klanens 300 millioner yen, og hans loyale håndlangere, anført af den afblegede sadomasochistiske, piercede Kakihara (Tadanobu Asano), sætter himmel og jord i bevægelse for at finde deres boss.

De går ud fra, at Anjo er blevet dræbt af en rivaliserende klan i Syndikatet. De indfanger gangsterne en for en og udsætter dem for den værste gang tortur. Kakihara, manden med en mund, der går fra øre til øre, nyder at påføre smerte og med glimt i øjet, er det ham en sand fornøjelse at tortere sine ofre på den mest bestialske måde.

Opfindsomheden kender ingen grænser, når Kakihara går i gang. Ophængning i kødkroge (en scene, der tog 24 timer at optage), brystvorteafklipning, gennemboring med spidse syle og andet "godt".

Endelig kommer der skred i afhøringerne, og rygtet lyder på, at det er Ichi, der er lejemorderen. Og jagten går nu for alvor i gang.

Ichi (Nao Omori) er en patetisk, mastruberende vindueskigger, der får sine kick af at se meget forslåede kvinder, og han er nok verdens største tudehoved. Men når tårerne triller ned ad kinderne, knækker filmen for ham, og han bliver Ichi the Killer, iført heltetøj a la Ninja Turtle af værste skuffe og skarpslebne barberblade på støvlehælene.

Jagten på Ichi har generet Syndikatet så meget, at Anjo-banden nu selv er blevet ekskluderet fra Syndikatet, og dermed er de også frit bytte for andre gangstere.

Da Ichi the Killer (Koroshiya 1) havde premiere på Toronto International Filmfestival i 2001, blev der uddelt brækposer til publikum, og så er stilen ligesom lagt.

Det er en ekstrem voldelig film, og det skorter ikke på blod, splat, amputationer, kropskløvninger, blævrende indvolde og mere eller mindre raffineret tortur. Alt sammen udført med et glimt i øjet og kulsort humor.

Filmen er baseret på en manga skrevet og tegnet af Hideo Yamamoto. Manga'er er tegnet vold med humor, og dette afspejler Ichi the Killer også på fornemmeste vis.

Man veksler mellem latterudbrud og direkte kvalmefornemmelser, og det er vildt underholdende.

Karaktererne er i top. De veksler mellem dybt ynkelige vatnisser til de mest hardcore sadister. Som vanligt i japanske film figurerer en hel del mærkværdige personager. I Ichi the Killer forelskede jeg mig nærmest i en politimand iført hundeører, for han var korpsets sporhund.

Men især er Tadanobu Asano i topform i rollen som Kakihara. Han er bare pragtfuld. Og tudefjæset med den traumatiske baggrund Nao Omori er også fantastisk.

Der er brugt mange special effects (det håber jeg da, det er), og de er vanvittig gode og veludførte, hvilket filmen også modtog prisen for på Fantafestival i 2002.

Ichi the Killer er IKKE for folk med sarte nerver og følsomme hornhinder. Absolut ikke. Men derimod kræves det, at man er i besiddelse af en stor portion sort humor.

Er man til disse specielle film, kan Ichi the Killer varmt anbefales. Men kun hvis nerverne er til det. Det er rendyrket vold, klamt, blodigt og ikke mindst humoristisk.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017