Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Iceman (1984)
 
 
  Genre: Science fiction
Instruktør: Fred Schepisi
Medvirkende: Timothy Hutton, John Lone, Lindsay Crouse m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 10. februar 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
En amerikansk ekspedition på Arktis finder liget af et menneske, der har ligget indhyllet i is i 40.000 år. Da de tør kroppen op for at lære mere om den velbevarede krop, vågner neandertal-manden op. Af en eller anden grund har cellerne i hans krop overlevet nedfrysningen i de mange årtusinder.

Det får forskerne, med antropologen Stanley Shephard (Timothy Hutton) som den varmeste fortaler, til at opgive de tiltænke eksperimenter og i stedet placere deres nu levende forfader i et kunstigt og overvåget miljø på deres base. Håbet er at lære mere om, hvordan hans krop har kunnet overleve nedfrysningen de mange, mange år.

Dr. Shephard vil ind under huden på sin forfader og snart efter er han i gang med lære "Charlie" (John Lone) bedre at kende. De taler, så godt de kan, sammen, men det viser sig snart, at Charlie ikke er lykkelig i det kunstige miljø.

For at forsøge at få endnu bedre og tættere kontakt med Charlie, får Shepard sin kvindelige kollega, Diane Brady (Lindsay Crouse), til at hjælpe sig. Men Charlie er fortsat ulykkelig og forsøger snart efter at undslippe. Et flugtforsøg, der koster en af basens forskere livet.

Charlie skæbne, at ende under et mikroskop, ser nu ud til at være uundgåelig, Men så tager Dr. Shephard sagen i egen hånd ...

Iceman er en flot og på mange måder skræmmende film om mødet mellem fortid og nutid. Et tankeeksperiment om, hvordan en hulemand ville opfatte vores moderne samfund. Et samfund, der for en hulemand er både uforståeligt og meget skræmmende.

Iceman er en utrolig flot film med helt fantatiske scenerier fra Arktis. Selv om jeg i skrivende stund er tæt på at have fået absolut mere end nok af sne og kulde, så kunne de smukke scenerier alligevel ikke undgå at betage.

Historien er også god og tankevækkende. Ligeledes er skuespillet ganske godt. Især John Lone som vores forfader bør fremhæves.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017