Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Hyena Road (2015)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: Paul Gross
Medvirkende: Rossif Sutherland, Christine Horne, Paul Gross m.fl.
Varighed: 116 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 23. juni 2016
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
En enhed af snigskytter ledes af Ryan Sanders (Rossif Sutherland). De er en del af den canadiske styrke i Afghanistan.

Det er bestemt ikke ufarligt at være snigskytte, og enheden kommer jævnligt i bataljer med Taliban-styrker. Men dagligdagen er mere end krig for Ryan Sanders. Han har nemlig et hemmeligt forhold til officeren Jennifer Bowman (Christine Horne).

Pete Mitchell (Paul Gross) er efterretningsofficer hos canadierne. Og en af Ryans missioner, hvor enheden faldt i baghold, vækker hans interesse. Her var enheden nemlig i kontakt med en afghaner, der muligvis er en ellers forsvundet stammeleder.

Dermed kommer Ryan og hans øvrige snigskytter pludselig til at arbejde for efterretningsofficeren. Det gør det daglige arbejde mere spændende, men bestemt heller ikke mindre farligt.

Der er mange forskellige interesser på spil. Det det hele kompliceres yderligere af gamle konflikter, der ikke får lov at blive glemt, mellem forskellige stammeledere.

Ryan, der netop har fået at vide, at han skal være far, skal derfor hjælpe med at rede de mange, sammenfiltrede tråde ud. En opgave, der bestemt ikke er uden risiko for ham og hans enhed ...

Hyena Road er ikke kun en fortælling om krigsindsatsten i Afghanistan. Den viser også et billede af moderne krigsførelse, hvor krig ikke længere blot opgøres i sort og hvidt sort. Her sættes også fokus på de næsten uendelig mange nuancer af grå, der opstår.

Samtidig bliver det til en fortælling om mange, forskellige slags krige. Krige, der ikke nødvendigvis harmonerer med det overordnede perspektiv. Personlige krige. Og indre krige, der må udkæmpes.

Det gør det til en godt skåret fortælling. Hvor man samtidig får et lille indblik i den mentalitet, hvor tilhørsforhold og ære er vigtige, der er i århundreder har hersket blandt befolkningen i Afghanistan.

Skuespillet er ganske udmærket. Og man lærer gennem filmen hovedpersonerne at kende. Til gengæld er forbliver stort alle andre nærmest hensat til at være statister med replikker. Her kunne godt have været lidt mere dybde.

Filmen byder på rigtig mange, smukke optagelser fra de barske, men fascinerende landskaber i Afghanistan. Optagelserne er dog slet ikke foregået i Afghanistan, men på den canadiske prærie. Det er gør dog ikke billledsiden mindre tiltalende.

Også kampscenerne, som der trods alt er en god del af, gør sig rigtig gpdt i Hyena Road. Intensive og kaotiske, der giver en høj grad af realisme.

I det hele taget er instruktøren, Paul Gross, sluppet ganske heldigt om Hyena Road. Men han har så også selv skrevet manuskriptet og spiller en af hovedrollerne.

Hyena Road er bestemt værd at stifte bekendtskab med. For der er mange lag og historier inde i hinanden, der afdækkes og fortælles. Så selv om filmen varer næsten to timer, bliver den aldrig langtrukken.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017