Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Hvis lille pige er du? (1963)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Erik Balling
Medvirkende: Dirch Passer, Ghita Nørby, Paul Hagen m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 29. august 2006
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Lille frk. Brun (Ghita Nørby) er den perfekte sekretær for direktør Jansen. Indtil han gerne vil installere hende i en af sine lejligheder, en såkaldt "lun lille rede" og huslejen kan de jo altid diskutere.

Dette gider Eva Brun ikke, og hun forlader sin plads i utide. Nu er hun arbejdsløs, og hun må udtænke en plan. Hvorfor ikke gifte sig med en rig mand og så blive skilt, og leve efterfølgende af hustrubidraget?

Så vidt, så godt, og Eva udpeger den stenrige Hans (Dirch Passer) som sin kommende fraskilte ægtemand. Men han har helt andre planer.

Det er en af de gængse folkekomedier og man skal bestemt ikke tage den for mere, end den udgiver sig for. Det jeg er helt pjattet med i disse dejlige danske sort/hvide film, er dels sproget, dels tidsbilledet. Jeg kan svælge i de gamle klip fra København, hvor "ciklerne" herskede. De ældgamle telefoner, skrivemaskinerne og den yderst høflige væremåde overfor sine medmennesker. Jeg elsker det.

Dirch Passer er dejlig i rollen som Hans, men nu har jeg altid haft et eller andet med Ghita Nørby, og jeg har aldrig helt kunnet sætte fingeren på, hvad ... indtil jeg genså Hvis lille pige er du?. Det er hendes latter. Jeg kan simpelthen ikke stå for den. Den er så smittende, og det har gudskelov ikke ændret sig siden 1963. Hun er stadig en stor stjerne i mit univers.

Hvis lille pige er du? er en af den slags gamle komedier, man altid kan fornøje sig med, og det er jo creme de la creme af datidens skuespillere, der folder sig ud.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017