Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Hvem pukler kamelerne for? (1977)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Marty Feldman
Medvirkende: Marty Feldman, Michael York, Ann-Margret m.fl.
Varighed: 81 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 10. juli 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Digby Geste (Marty Feldman) bliver sammen med sin langt flottere og smartere tvillingebror, Beau Geste (Michael York), adopteret ind i en velhavende familie, efter den afdøde hustru ikke skænkede sin mand en søn.

Familiens rigdom skyldes en uvurderlig safir. Da familiens overhoved efter flere års krig vender hjem med en ny, ung kone (Ann-Margret), går der ikke længe inden manden med leen kalder på brødrenes adoptivfar.

Af frygt for at safiren skal falde i stedmoderens griske hænder, stjæler Beau ædelstenen og flygter til fremmedlegionen. Digby forsøger at dække over sin bror og tilstår tyveriet. Han bliver idømt fængsel på livstid "og lidt til".

Stedmoderen har dog ikke opgivet at få fingre i den værdifulde safir. Så hun sørger for, at Digby kan undslippe fængslet. Digby sætter selvfølgelig straks kursen mod fremmedlegionen og sin bror, med den griske stedmoder i hælene.

Digby skal nu forsøge at begå sig i fremmedlegionen med dens stolte traditioner og dens skæve eksistenser, men skal også forsøge at redde familieformuen fra stedmoderen. Oven i det hele bliver fremmedlegionens ørkenfort angrebet ...

Med Hvem pukler kamelerne for? (The Last Remake of Beau Geste) fik Marty Feldman, der var blevet både kendt og elsket efter en stribe biroller i populære film, sin debut som spillefilm-instruktør. En bedrift han gentog tre år senere med Vorherre til vejrs.

Marty Feldman får i Hvem pukler kamelerne for? leget med et hav af filmklicheer , som der, selvfølgelig, bliver gjort tykt grin med. Men ... det er bare ikke så morsomt som det uden tvivl har været for en halv menneskealder siden, hvor løjerne første gang rullede over det hvide lærred.

Man kan sige at humoren på mange måder hylder det overspillede frem for det underspillede, hvor det sidste nok bedre havde tålt tidens tand. Men ok, det var nu engang den type humor, Marty Feldman var bedst kendt for.

Bevares, Hvem pukler kamelerne for? er langt fra kedelig. Skuespillet er så som så, mens rollelisten er ganske imponerende. Blandt andre optræder Peter Ustinov, James Earl-Jones, Terry Howard og Spike Milligan.

Hvis man er til overgearet, plat slapstick-humor, kommer man ikke uden om Hvem pukler kamelerne for?. Og for Marty Feldman-fans er filmen selvfølgelig et must i samlingen!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017