Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
House Calls (1978)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Howard Zieff
Medvirkende: Walter Matthau, Glenda Jackson, Art Carney m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 19. januar 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Charles Nichols (Walter Matthau) er en respekteret kirurg, der for nylig har mistet sin kone. Da han vender tilbage til hospítalet, hvor han arbejder, står kvinderne nærmest i kø for at tilbyde ham selskab, og Charles er ikke sen til at gøre brug af tilbuddene.

Men så møder han Ann Atkinson (Glenda Jackson), der er indlagt på hospitalet med kæbebrud. Hun er under, temmelig tvivlsom, behandling af hospitalets cheflæge, den senile og inkompetente Amos Willoughby (Art Carney).

Charles overtager Ann som patient, så hun kan få den rette behandling. Det bringer ham i unåde hos cheflægen, der mener Charles har "stjålet" patienten.

Selv om Charles egentlig føler, at den senile og inkompetente cheflæge bør stoppe, har Amos Willoughby nu en klemme på Charles. Charles ser sig derfor tvunget til at nominere cheflægen til endnu en periode som leder af hospitalets ansatte.

I mellemtiden er Charles faldet pladask for den fraskilte Ann. Han skaffer hende et job på hospitalet, og går tilmed, trods masser af tilbud fra andre kvinder, med til kun at være sammen med Ann. I det mindste i en prøveperiode på nogle uger.

På hospitalet fører en forkert diagnose til at en velhavende ejer af et baseball-hold dør. Enken beslutter sig for at sagsøge hospitalet for millioner af dollars.

Charles, som ved enken har et godt øje til ham, prøver at afværge søgsmålet ved at lægge an på hende. Det går dog ikke helt som planlagt, og da han samtidig har svigtet en aftale med Ann, er der også lagt i kakkelovnen på den front.

Charles står dermed overfor flere udfordringer. Kan han vise nok rygrad til at undlade at nominere Amos Willoughby til endnu en periode som cheflæge? Og kan han vinde Ann tilbage?

House Calls er en meget typisk Walter Matthau komedie med forviklinger. Den er ganske underholdende, men også meget forudsigelig fra start til slut.

Walter Matthau er, som næsten altid, yderst veloplagt i rollen som den eftertragtede kirurg, Glenda Jackson yder ligeledes godt med- og modspil i rollen som kirurgens sande kærlighed.

Alt i alt er House Calls halvanden times udmærket tidsfordriv. Der er ikke langt mellem smilene, men de store grin bliver det aldrig rigtig til. Det ville kræve det uventede, denne film ikke rummer.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017