Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Horsemen of the Apocalypse (2008)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Jonas Åkerlund
Medvirkende: Denis Quaid, Ziyi Zhang, Lou Taylor Pucci m.fl.
Varighed: 87 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 6. april 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En sag om et bestialsk mord havner på retsodentologen Aidan Breslins (Dennis Quaid) bord.

Det varer dog ikke længe, før flere andre højst bizarre mord finder sted, og det går op for Breslin, at der er en vis sammenhæng mellem mordene og Johannes Åbenbaring kapitel 6 om de fire apokalyptiske ryttere Pest, Krig, Sult og Død.

Nu bliver det et spørgsmål om tid for at finde den helt rette sammenhæng og bagmand for morderne. Aidan bliver nærmest besat af sagen og glemmer alt omkring sig - ikke mindst sine egne to sønner.

Horsemen of the Apocalypse er instrueret af svenskeren Jonas Åkerlund, der mest gør det i musikvideoer for blandt andre Madonna, The Prodigy, The Smashing Pumkins og Metallica.

Det er da et frisk pust, at han forsøger sig i horror-branchen, men ... der mangler lige det sidste, før Horsemen of the Apocalypse kan måle sig med for eksempel Se7en og Ondskabens Øjne.

Plottet er som sådan udmærket, selvom det er set før i diverse film. Johannes Åbenbaring er altid en god inspirationskilde til gyserfilm. Men der er for mange usammenhængende episoder.

Derimod er filmen ualmindelig flot optaget, og der er kælet for detaljerne. Skuespillerne gør et hæderligt stykke arbejde, men filmen formår desværre ikke at komme helt op i gear.

Måske er jeg for hardcore og har set for mange gyserfilm, men det stod meget hurtigt klart for mig, hvem og hvad sammenhængen var, og det tager ligesom lidt af brodden og gyset af. Men jeg tror, at for ikke hardcore gyserfans at der helt klart venter dem et pænt gys.

Men The Horsemen of the Apocalypse er absolut en af de bedre gysere og kan da helt klart nydes. Men nervepirrende vil jeg ikke kalde den.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017