Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Hora (2009)
 
 
  Genre: Grindhouse
Instruktør: Reinert Kill
Medvirkende: Isabel Vibe, Kenneth Falkenberg, Hugo Skår m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Norsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 9. juli 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Rikke (Isabel Vibe) er gået skrivekold midt i sin roman. Hun mangler inspiration og inputs til at komme videre og beslutter sig for at holde ferie i sin afdødes mors hytte ved den nærliggende lille flække Dokka.

På vejen op til hytten render hun ind i tre psykopater, den ene mere syg i roen end den anden. Det lille intermezzo tillægger hun ikke det store, og i skovens dybe ro, fordyber hun sig i sig selv og romanen.

Men de tre ungersvende kommer på besøg. Og det er ikke et hygge-besøg - for hende. Hun bliver brutalt pint og voldtaget igen og igen.

Da de endelig er færdige, har de vakt Rikkes indre hævnens gudinde til live, og hun er bestemt ikke til at spøge med. Overhovedet ikke.

Hora er Norges første film i Grindhouse-genren. Begrebet er betegnelsen for en type specielle amerikanske biografer i 60'erne og 70'erne, hvor man kunne se to lavbudget-film for én films billetpris.

Filmene var ofte meget voldelige med masser af action, voldtægter og nedslagtninger. En af klassikerne indenfor Grindhouse er Savage Streets.

Biograferne, eller rettere deres filmudbud, blev meget populære, da selve filmene blev lavet direkte til biograferne og dermed gik udenom Hollywoods strenge censur.

Genren uddøde i start-firserne, da hjemmevideoen, VHS og Betamax overtog markedet. Sidenhen har blandt andre Quentin Tarantino forsøgt at puste liv i genren igen. Og nu også den norske instruktør Reinart Kill.

Hora havde et beskedent budget på blot 240.000 norske kroner, men alligevel er det lykkedes rimeligt godt for Reinert Kill at få stykket en grusom og ret så blodig film sammen.

Skuespillet er så som så. Hovedpersonen Rikke spilles af Isabel Vibe, som mest er kendt i pornofilm-verdenen. Måske derfor virker hendes skuespil mere realistisk og troværdigt, fordi hun tør gå ud over sine egne grænser og bare giver den fuld skrue, i forhold til en, der lige er kommet ud fra Norges Filmskole.

Hora er et spændende bekendtskab og selvom den til tider er ganske voldsom og ikke for sarte sjæle, er den ganske seværdig. Den holder hvad den lover: Blod, vold og hævn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017