Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Homer and Eddie (1989)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Andrei Konchalovsky
Medvirkende: James Belushi, Whoopi Goldberg m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 1. november 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Homer (James Belushi) blev efter en hjerneskade sendt væk fra hjemmet og på institution som 14-årig. 20 år senere finder Homer, som ved ikke ligefrem er den hurtigste knallert på havnen, ud af faren er alvorligt syg med kræft.

Homer beslutter derfor at tage turen fra institutionen i Arizona til forældrenes hjem i Oregon for at besøge sin syge far. Han samler de få penge, han har tjent som opvasker, og prøver lykken med tommelfingeren på de øde landeveje i Arizonas golde ørken.

Inden han når at få sit første lift, bliver han frarøvet både sine penge og sin kuffert med de få ejendele, han har. Snart efter støder han dog på Eddie (Whoopi Goldberg) - en 30-årig, sort kvinde, der er flygtet fra et sindsygehospital.

Eddie er voldelig, bander værre end en havnearbejder og har en hjernesvulst, som inden længe vil slå hende ihjel. Hun beslutter at tage Homer med til hans forældres hjem. Men undervejs bliver Homer vidne til stadig mere voldsomme og blodige røverier fra Eddies hånd, men alligevel knytter han sig mere og mere til den uligevægtige kvinde.

På turen når Eddie også at sørge for, at Homer får en noget forsinket sex-debut. Og mens Homer hygger sig med betalings-sex, udnytter Eddie ventetiden til endnu et blodigt røveri.

Da det umage par endelig når frem til Homers barndomshjem, er faren allerede død. Så Homer og Eddie tager direkte til begravelsesceremonien, hvor Homer genforenes med sin mor for en stund.

På coveret kaldes Homer and Eddie for en komedie. Ok, der er da situationer i filmen, der er morsomme, men det gør det langt fra til en komedie i den forstand, man ellers ville vente fra hovedrolleindehaverne, James Belushi og Whoopi Goldberg.

Til gengæld er det et tankevækkende drama, der kunne have været rigtigt godt. Desværre virker det ikke som om, at stjernerne i filmen formår at spille deres respektive til deres fulde potentiale. Og det er synd.

Desuden er slutningen på Homer and Eddie desværre alt, alt for forudsigelig. Ydermere skæmmes filmen af ringe klipning og kontinuitet, ligesom musikken ofte virker temmelig malplaceret. Men historien i sig selv er, som nævnt, rigtig god og havde egentlig fortjent bedre kår.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017