Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Homeboy (1988)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Michael Seresin
Medvirkende: Mickey Rourke, Christopher Walken, Debra Feuer m.fl.
Varighed: 111 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 15. oktober 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Johnny Walker (Mickey Rourke) er bokser. Men hare er ved at være for gammel til de hårde kampe ringen. Desuden kigger han gerne og ofte for dybt i flasken.

De mange år i ringen har sat sine dybe spor. Så selv om boksning er det eneste Johnny er god til, kan det også betyde enden for ham. Hans pande er nemlig gennem årene blevet så smadret af de mange træffere, at en enkelt fuldtræffer kan sende ham til den store boksering i himlen.

Efter en hård kamp, møder Johnny den småkriminelle Wesley Pendergass (Christopher Walken), som han snart bliver venner med. Samme aften møder han Ruby (Debra Feuer), der ejer et nedslidt tivoli, som han forelsker sig hovedkulds i.

Johnny er dog alt for genert til at fortælle Ruby om sine følelser for hende. Desuden slås hun med store økonomiske problemer, så Johnny vil gøre alt for at hjælpe hende, også selv om det kan slå ham ihjel.

Efter en hård kamp, som Johnny taber, tager Wesley ham med til en læge. Lægens vurdering er, at Johnny ikke bør bokse igen, da den næste kamp kan slå ham ihjel. Wesley vælger dog ikke at fortælle Johnny hele sandheden.

Wesley er nemlig blændet af grådighed og nemme penge. Han forsøger at overtale Johnny til at deltage i et røveri mod en smykkebutik, samtidig med at han forsøger at få Johnny til at vælge mellem sit venskab med ham selv og kærligheden til Ruby.

Johnny vælger dog at gå i ringen igen for en sidste stor kamp med en stor pengepræmie, til trods for at han nu ved, at det kan koste ham livet. Gevinstpengene vil han give til Ruby, så hun kan få sin lille virksomhed på ret køl igen.

Mickey Rourke spiller ikke blot hovedrollen som den fallerede bokser Johnny Walker, han har også skrevet manuskriptet. Her har han kunnet trække på sin egen erfaring som professionel bokser. En karriere, som endte med at koste ham adskillige operationer for at få bugt med de værste ansigtsskader.

Homeboy er smukt filmet. Faktisk i en grad, så det til tider virker næsten poetisk og drømmeagtigt. Stemningen underbygges yderligere af den rolige og smukke baggrundsmusik spillet af Eric Clapton.

Alt i alt er Homeboy en fantastisk smuk og gammeldags fortælling om kærlighed, følelser og drømme. Alle skuespillerne leverer toppræstationer og resultatet er da også derefter i denne perle af en film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017