Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Hjælp, UFO'erne er landet (1979)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Jean Girault
Medvirkende: Louis de Funès, Michel Galabru, Maria Mauban m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 15. september 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Hjælp, UFO'erne er landet (Le Gendarme et les extraterrestres) er den femte film i serien af film om en flok mildest talt uduelige betjente i det franske ferieparadis Saint Tropez. Betjente, der trods deres ringe politimæssige evner, alligevel altid formår at gøre en god figur i sidste ende.

Første gang man stifter bekendtskab med Ludovic Cruchot (Louis de Funès og resten af politistyrken er i Moralen svigter i Saint Tropez fra 1964. Den blev i 1965 fulgt op af Moralens vogter i New York, hvor betjentene skal repræsentere Frankrig ved en politikongres i New York.

I 1968 kommer så Hjælp, jeg skal giftes, hvor Cruchot forelsker sig og bliver gift. I 1970 fokuseres der blandt andet på nudister, hippier og stoffer i Hjælp, strisserne kommer.

I Hjælp, UFO'erne er landet fra 1979 står betjentene i Saint Tropez overfor deres hidtil sværeste opgave. Byen får nemlig besøgende fra en fremmed planet.

En af betjentene ser en UFO, men ingen tror ham, indtil Ludovic Cruchot (Louis de Funès) selv ser UFO'en i området. Han får nu travlt med at forsøge, at overbevise inspektør Gerber (Michel Galabru) om truslen fra det ydre rum.

For de fremmede har nemlig en særlig egenskab. De kan ændre deres udseende, så de på en prik ligner ethvert menneske, de har lyst til.

Der går således ikke længe, inden de fremmede har infiltreret såvel politiet som byens borgere. Selv Cruchots kone, Josèpha (Maria Mauban), udgiver de fremmede sig som.

Så nu følger en masse forvirring og polemik. For hvem er hvem? Og hvordan skal de lokale betjente redde byen fra de udenjordiske fremmede? Det svar får du selvfølgelig ved at se filmen selv.

Som mange af de øvrige film i denne fremragende serie med Louis de Funès i hovedrollen, er der tydeligt fundet inspiration i andre film og i tidens hotte emner.

Ikke mindst Steven Speilbergs Nærkontakt af tredje grad fra 1977 har tydeligvis været en inspirationskilde. Det ses tydeligt i en scene, hvor den mystiske UFO er landet på en græsmark, og lyset strømmer ud af rumfartøjet, mens de fremmede går ned ad en rampe.

Hjælp, UFO'erne er landet er som flertallet af film med Louis de Funès: Hylende morsom, hvis man er til hans lidt specielle "slapstick-humor". Der er masser af finurlige gags undervejs, og skuespillet er både godt og inspireret.

Desværre skæmmes filmen af middelmådige speciel effects. Ikke mindst mange af scenerne, hvor den mystiske UFO indgår. Her er det tydeligt, at UFO'en er "klistret ind". Det kan meget vel være bevidst fra instruktørens side, men mig irriterede det altså.

Ikke desto mindre er det en ganske udmærket film, der vil appellere til alle fans af Louis de Funès. Desuden er Hjælp, UFO'erne er landet et must i samlingen, hvis man allerede har de forudgående film i serien om strømerne i Saint Tropez!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017