Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Hjælp, strisserne kommer (1970)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Jean Girault
Medvirkende: Louis de Funès, Michel Galabru, Jean Lefebvre, Claude Gensac m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 15. september 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Det franske gendarmeri står overfor en foryngelseskur, så hele den kendte styrke i det sydfranske ferieparadis Saint Tropez bliver pensioneret til fordel for yngre kræfter. Så Ludovic Cruchot (Louis de Fùnes) må nu føre et stille og roligt liv sammen med konen, den velhavende Josépha (Claude Gensac), på hendes kæmpe slot.

Pensionisttilværelsen bekommer dog hverken Cruchot eller hans tidligere chef, Gerber (Michel Galabru), som begge keder sig bravt. Da de erfarer, at en af deres tidligere kollegaer, Fougasse (Jean Lefebvre), er blevet indlagt på et rekrationshjem med hukommelsestab, beslutter de sig for at hjælpe.

De samler derfor den gamle styrke og kidnapper Fougasse i håbet om, at gensynet med de tidligere kollegaer vil få hans hukommelse tilbage. Gensynet er dog ikke nok, så de trækker i deres gamle uniformer og tager Fougasse med rundt til gamle "åsteder" samt genopfrisker tidligere "missioner". Dermed giver Hjælp, strisserne kommer (Le Gendarme en balade) mulighed for klip fra de tre første film i serien - Moralen svigter i Saint Tropez, Moralens vogter i New York og Hjælp, jeg skal giftes.

Ideen med at optræde i deres gamle uniformer, er dog ikke helt gennemtænkt. For meget snart har de den nye styrke af gendarmer i hælene for at udgive sig som betjente. Flugten bringer dem blandt andet tilbage til nudist-stranden, hvor de redder nudisterne fra den styrke fra Saint Tropez.

Flugten bringer dem også i kontakt med en større flok hippier, så de i en helt ualmindeligt underholdende scene ryger marihuana. De kommer også i kontakt med en flok uvorne unger, som er ved at bygge en raket, der skal sendes ud i rummet.

Alt går dog helt galt, så raketten ender med at hærge de omkringliggende strande, inden den udser sig Cruchot og Gerber som mål. Efter at have givet dem en vandgang, fortsætter raketten mod en større komsammen med prominente gæster.

Den gamle Saint-Tropez-styrke, med Cruchot og Gerber i spidsen, ender dog med at redde situationen. De får sågar afværget en potentiel katatrofe og ender derfor med at blive helte, så de bliver genindsat i deres gamle jobs.

Hjælp, strisserne kommer er et herligt gensyn med kræfterne fra de tre foregående film. Kun den smukke Geneviève Grad, der spillede Cruchots datter, er endegyldigt ude af serien. Det gør dog på ingen måde filmen mere kedelig.

Faktisk er Hjælp, strisserne kommer nok en af de bedste film i serien om gendarmeriet i Saint Tropez. Der er i hvert fald masser af de skøre løjer og gode grin, man forventer af en film med Louis de Fùnes i topform.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017