Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Hjælp, pigen er en strisser (1982)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Jean Girault
Medvirkende: Louis de Funès, Michel Galabru, Claude Gensac m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 15. september 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Politiet i Saint Tropez har fået nye lokaler. Samtidig har de fået edb-udstyr, hvilket jo var seneste skrig i de tidlige 1980'ere. Ludovic Cruchot (Louis de Funès) er som vanligt mod fremskridt, men det skal blive værre endnu.

Betjentene i det franske ferieparadis får nemlig fire praktikanter. Tilmed kvindelige, så ligestillingen er også nået til Saint Tropez. At de fire praktikanter så tilmed er ganske kønne eksemplarer af det modsatte køn, gør ikke situationen nemmere for Cruchot og resten af styrken.

Særligt chefen for den lille flok betjente, Gerber (Michel Galabru), bliver betaget af de kvindelige praktikanter, og forsøger egenhændigt at give dem en mere end varm velkomst. Også de øvrige på stationen bliver betaget, hvilket selvfølgelig skaber en del forvirring og polemik med de respektive betjentes fruer.

Det bliver dog endnu værre, for to af de kvindelige betjente bliver kidnappet og det må den øverste politiledelse selvfølgelig ikke finde ud af. Koste hvad det vil. Så der er med andre ord lagt op til masser af forviklinger, komik og plat humor i den velkendte stil fra serien om Ludovic Cruchot og resten af politistyrken i den sydfranske ferieby, Saint Tropez.

Første film i serien er Moralen svigter i Saint Tropez fra 1964. Den blev i 1965 fulgt op af Moralens vogter i New York, hvor betjentene skal repræsentere Frankrig ved en politikongres i New York.

I 1968 kommer så Hjælp, jeg skal giftes, hvor Cruchot forelsker sig og bliver gift. I 1970 fokuseres der blandt andet på nudister, hippier og stoffer i Hjælp, strisserne kommer.

Ni år senere, i 1979, bliver serien vækket til live igen med Hjælp, UFO'erne er landet. Her står betjentene i Saint Tropez overfor deres hidtil sværeste opgave. Byen får nemlig besøgende fra en fremmed planet.

Med Hjælp, pigen er en strisser (Le Gendarme et les gendarmettes) fra 1982, der byder på mange af skuespillerne fra de første film, sætter serien sit punktum. Men det var også på en anden måde et punktum. Det blev nemlig den sidste film, Louis de Funès var med i. Den store franske komiker døde således året efter af et hjertetilfælde.

Så for fans af såvel filmene om betjentene i Saint Tropez som Louis de Funès må Hjælp, pigen er en strisser derfor være et must i samlingen. Filmen kan da også anbefales til alle andre, da den, som altid, er hvad man kan forvente af en film med Louis de Funès i hovedrollen!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017