Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Hjælp, jeg skal giftes (1968)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Jean Girault
Medvirkende: Louis de Funès, Michel Galabru, Geneviève Grad, Claude Gensac m.fl.
Varighed: 86 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 15. september 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Politiet i det sydfranske ferieparadis Saint Tropez sætter gang i en større offensiv mod farlige og hensynsløse bilister. Vanen tro går Ludovic Cruchot (Louis de Funès) i gang med opgaven med en nærmest manisk indhu.

Da Cruchot bliver overhalet af en muskelsvulmende sportsvogn, indleder han straks jagten på synderen. Desværre kører han selv alt for hurtigt og begår masser af lovovertrædelser, så han mister kontrollen over sin bil. Dermed gør han sig så uheldigt bemærket, at han bliver alvorligt irettesat.

Skummende af raseri vender han tilbage til politistationen, blot for at konstatere, at sportsvognen holder lige foran stationen. Således opsat på at skrive en bøde til den formastelige bilist. Det viser sig, at synderen er en smuk kvinde, Josépha (Claude Gensac), som Cruchot straks forelsker sig i.

Cruchots datter, Nicole (Geneviève Grad), ser dog Josépha som en rival i forhold til faderens gunst, men de to bliver dog hurtigt perlevenner. Samtidig har Josépha, der er en velhavende enke, ambitioner på Cruchots vegne og får ham til at læse og gå til prøve for at blive politiinspektør. Cruchots chef, Gerber (Michel Galabru), har dog samme planer, kraftigt ansporet af sin kone, så de to ender med at blive rivaler for en stund.

Grundet en computerfejl bliver Cruchot den nye politichef for korpset i Saint Tropez. Glæden er dog kun kortvarig, inden Gerber atter kan indtage posten som chef. Og så er det ellers payback-time for de ydmygelser, Cruchot nåede at udsætte ham for.

Josépha bliver kidnappet og Cruchot indleder en hæsblæsende jagt på gerningsmanden, der er stukket af med sit offer i hendes rappe sportsvogn. Det bliver en forbryderjagt som ganske vist starter i bil, men ender i sidevognen på en nonnes motorcykel.

Alt ender dog lykkeligt, så Cruchot kan blive gift med sin udkårne. Desuden bliver han atter udnævnt som politiinspektør, så de stakkels betjente i Saint Tropez nu har to ...

Hjælp jeg skal giftes (Le Gendarme se Marie) er den tredje i en hel serie af film, hvor Louis de Funès giver den i rollen som den lidt overivrige betjent, Ludovic Cruchot. Som i de to tidligere film i serien, Moralen svigter i Saint Tropez og Moralens vogter i New York, er den franske komiker i topform.

Der er således lagt op til galskab og underholdende løjer. Så forvent ikke at kunne holde smilebåndene i ro, hvis du sætter Hjælp jeg skal giftes i afspilleren!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017