Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Historien om den grædende kamel (2003)
 
 
  Genre: Dokumentar
Instruktør: Byambasuren Davaa og Luigi Falorni
Medvirkende: Janchiv Ayurzana, Chimed Ohin m.fl.
Varighed: Ca. 90 minutter
  Originalsprog: Mongolsk
Distributør: Criterion Film
Udgivet: 8. august 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Det stod ikke lige skrevet i stjernerne, da jeg blev filmanmelder, at jeg skulle bruge en halv eftermiddag af mit liv i selskab med en mongolsk nomadefamilie og deres kameler. Men sådan blev det, og det har jeg på ingen måde fortrudt!

Nomaderne i den forblæste Gobiørken lever et hårdt liv, hvor deres kameler er nøglen til overlevelse. Vi følger en nomadefamilie, der assisterer ved fødslerne i sin kamelhjord. En af kamelerne har en smertefuld og vanskelig fødsel, men med familiens hjælp føder den efter to dage en sjælden, hvid kalv.

Desværre afviser den nybagte moder, trods hyrdernes anstrengelser, den nyfødte og nægter kalven den mælk, den behøver for at overleve. Kalven skriger hjerteskærende og man forsøger at give den mælk på "flaske".

Da dette mislykkes, sender familien - i overensstemmelse med et gammelt ritual - bud efter en musiker fra en fjern landsby. Musikeren skal spille for kamelmoderen, og derved få hende til at tage kalven til sig. Nomadernes myte fortæller, at når en kamelmor således accepterer sit afkom, vil den græde.

Filmen er helt fantastisk flot, med smukke billeder fra en barsk natur. Den giver desuden et rimeligt indblik i de mongolske nomaders hverdag, om end filmen til tider virker en kende iscenesat. Der er dog slet ingen tvivl om, at filmen er både interessant og seværdig.

Da al dialog foregår på mongolsk, er man temmelig afhængig af underteksterne. Så det er ikke lige en film, man sidder og ser med et halvt øje. Den kræver seerens fulde opmærksomhed i alle 90 minutter, og det har den egentlig også fortjent.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017