Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Hindenburg (1975)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Robert Wise
Medvirkende: George C. Scott, Anne Bancroft, William Atherton m.fl.
Varighed: 120 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 15. februar 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Det er svært ikke at afsløre slutningen på denne film, da den jo er baseret virkelige omstændigheder og, burde i hvert fald være, kendt af de fleste. Nazisternes stolthed, luftskibet Hindenburg, går op i flammer umiddelbart inden "landingen" i USA og over en tredjedel af de ombordværende går til i det brintnærede flammehav.

Det interessante ved denne konspirationsthriller, som Hindenburg (The Hindenburg) må betegnes, er da også historien op til det historiske og tragiske endeligt. Om ikke andet, er det da et bud på, hvad der forårsagde katastrofen.

Allerede inden det imponerende luftskib gør klar til årets første tur over Atlanten, modtager myndighederne et brev, der spår et voldsomt endeligt for den flyvende brintbombe. Det får det nazistiske styre til at sætte oberst Ritter (George C. Scott) i spidsen for sikkerheden i forbindelse med rejsen til USA.

Ritter, der ikke nærer den store sympati for hverken nazisterne eller sit lands overhoved, tager opgaven særdeles alvorligt. Det bringer ham på kant med flere af skibets passagerer, blandt andet grevinde Ursula, der er fuldt så disillusioneret omkring sit fædreland og faktisk ikke agter at vende retur fra USA.

Der er rigeligt med mistænkelige personer med om bord på luftskibet. Både blandt passagererne og besætningen. Det viser da også, at det er blandt besætningen er en, der ønsker at stoppe Hindenburg og dens muligheder som propagandamaskine en gang for alle. Men Ritter og Gestapo er dog snart i hælene på vedkommende.

Hindenburg er som thriller betragtet ikke snderligt ophidsende, da udfaldet jo er givet på forhånd. Men den er godt skruet sammen og er ikke falmet slemt sammenlignet med mange andre af 70'ernes film med katastrofe som det bærende element.

Det er lykkedes ganske godt at få gjort brug af originale (sort/hvide) optagelser, der er flettet ind i både starten og slutningen af filmen. Ligeledes er de visuelle effekter imponerende. Ikke mindst taget i betragtning af filmen alder.

Alt i alt er Hindenburg bestemt ingen dårlig film. Og den er tilmed skruet godt nok sammen til, at de to timer, filmen faktisk varer, føles kortere. Så bestemt værdig til en tur i DVD-afspilleren.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017