Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Himlens Hjerte (2008)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Simon Staho
Medvirkende: Mikael Persbrandt, Maria Lundqvist, Lena Endre, Jakob Eklun m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 23. september 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Lars (Mikael Persbrandt) og Susanna (Lena Endre) har været gift I nogle og tyve år. Deres venner Ulf (Jakob Eklun) og Ann (Maria Lundqvist) er ligeledes på deres ægteskabs tyvende år.

Hver især er de glade for deres liv, deres bolig, deres karrierer, og alt i alt hviler de i sig selv og deres ægteskaber, indtil en dag under en hyggelig middag, hvor samtaleemnet faldet på utroskab.

Dette afføder en del diskussioner, især da Ulf og Susanna synes, det ikke er så slemt, hvis det er det eneste rigtige og måske den sande kærlighed. Dette gør Lars og Ann nervøse for deres respektive ægtefæller og ægteskaber.

En fælles frygt for at miste deres trygge liv og tilværelse, får Ann og Lars til at finde sammen, og snart forandres alting.

Himlens Hjerte er et yderst stærkt drama med meget intense dialoger og psykologiske spil. Især kvindernes psykiske legen kispus er fremragende gengivet. Filmen kan virke en del teatralsk, og er nok ikke lige til det helt brede publikum, men kan man holde fokus på dialoger og ingen handling, er det fremragende.

Mikael Persbrandt er en af mine yndlingsskuespillere, og i Himlens Hjerte viser han, hvilken excellent karakterskuespiller han er. Men han overstråles næsten af Lena Endre, der er helt fantastisk i sin rolle som Susanna.

Hvis man er mand, kan nogle af scenerne mellem de to kvinder måske undre, men det er ganske realistisk gengivet, for der er stor forskel på mænds og kvinders reaktionsmønstre, så her kan mænd få et lille indblik i det kvindelige univers.

Instruktøren bag Himlens Hjerte er danske Simon Staho, der efterhånden kan betegnes som den nye Ingmar Bergman. Han stod også bag dramaet Dag og nat, hvor Mikael Persbrandt også var den bærende hovedkraft.

Himlens Hjerte kan varmt anbefales, hvis man er til karakterskuespil uden den store handling. Men derimod intenst psykologisk indblik i menneskers sind, der pludselig kastes ud i deres livs kriser.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017