Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
High Stakes (1989)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Amos Kollek
Medvirkende: Sally Kirkland, Robert LuPone, Richard Lynch m.fl.
Varighed: 82 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 13. november 2012
Anmeldt af: Johnny Josefsen
 
 
Bambi (Sally Kirkland) er en mor. Men hun er ikke en helt almindelig husmor, for hendes mand er død og hun lever et liv på kanten af loven som prostitueret.

Da hun en dag møder en mystisk forretningsmand ved navn John (Robert LuPone), bliver det en rejse mod et bedre liv. Alfonsen Slim (Richard Lynch) står dog i vejen og han har kidnappet Bambis datter!

Mens der ikke er den store grund til at Bambi og John vælger at hjælpe hinanden, så er John et passende match til at bekæmpe Slim. Han er en kølig gambler, der er vant til at satse alt for store vindinger, mens Slim er en koldblodet morder, der altid er frisk på et intenst væddemål.

Filmens absolutte højdepunkt kommer 40 minutter inde i filmen, hvor John og Bambi står overfor filmens hårdkogte skurk, Slim, som fremstår yderst truende og utilregnelig. De næste mange minutter består af en intens spændingsscene med russisk roulette og altafgørende væddemål.

Det er mesterligt udført, hvilket er lidt forunderligt, når man kigger på de foregående scener. Det er et højdepunkt, der leder tankerne kortvarigt mod Blue Velvet, hvilket på ingen måde skal ses som noget negativt.

Uheldigvis fiser al luft ud af ballonen efterfølgende. Slim gør et halvhjertet forsøg på at afslutte filmen med et klimaks, men er desværre 20 minutter for sent på den. Efterfølgende er der ikke meget tilbage. Andet end et halvhjertet kærlighedsdrama, der snegler sig af sted mod det uundgåelige og forudsigelige mål.

Mens filmens midte er intens og spændende, så er begyndelsen og afslutningen en tam, kedelig og til tider tåkrummende, pinlig omgang. Der er i høj grad tale om spildt potentiale, da Richard Lynch netop er så effektfuld i sin rolle som Slim og har et fint samspil med John.

High Stakes kommer bare aldrig videre og giver i stedet op halvvejs igennem for blot at synke ned i sukkersødme leveret i slow motion. Overvej eventuelt et gensyn med Blue Velvet i stedet, det giver mere valuta for pengene.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017