Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Helt normalt galskab (1981)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Marco Ferreri
Medvirkende: Ben Gazzara, Ornella Muti, Susan Tyrrell m.fl.
Varighed: 97 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Criterion Film
Udgivet: 3. juli 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Charles Serking (Ben Gazzara) er en slags poet i den mindre pæne del af Hollywood. Men hans to store passioner i livet er alkohol og kvinder, i vilkårlig rækkefølge.

Denne kombination af og overdrevne trang til druk og sex er en giftig cocktail. Alkoholen er ikke kun hans ven, når han er ensom, arbejder eller keder sig, men er også hans værste fjende, som langsomt vil slå ham ihjel.

Jagten på sex, gør ham blind og uden hæmninger, hvilket bringer ham ud i mange mærkelige situationer. Som da han lader sig forblænde af den masochistiske Vera (Susan Tyrrell), der efter at have fået tilfredsstillet sine behov, får ham smidt en tur i brummen på en falsk anklage om sexuel tvang.

Men jagten bringer ham også i kontakt med den smukke luder Cass (Ornella Muti), som han får et lidenskabeligt og stormfuldt forhold til. Cass har selvmordstendenser, men Serking formår med deres forhold at holde hende i live.

Da Serking bliver tilbudt at komme til New York for at udfolde sine skrivetalenter, gør Cass sit bedste for at overtale ham til at blive hos hende i Los Angeles, men han kan ikke sige nej til pengene.

New York viser sig dog hurtigt at være alt andet end det, han havde forventet. Så han vender tilbage til de vante rammer i Hollywood, blot for at erfare, at Cass i mellemtiden har begået selvmord. Serking er overvældet af sorg og kaster sig uden tanke på sit helbred ud i hæmningsløs druk ...

Helt normalt galskab (Storie di ordinaria follia), der er instrueret af Marco Ferreri, er baseret på en novelle fra 1972 af poeten og forfatteren Charles Burkowski. Det er bestemt ikke en film, der kører i det høje gear. Den er nærmest langtrukken i en grad, så den får en anden af Ferreris film, Det store ædegilde, til at virke som en højt gearet actionfilm.

Filmen viser dog en skyggeside af USA, som vi normalt ikke præsenteres for i film. Et samfund, hvor eksistenser får lov til at gå til grunde. Samtidig viser filmen, hvordan mennesket kan drives af deres egen passion og ærgerrighed til at gøre skade på sig selv og sine omgivelser.

Så alt i alt en film med et interessant budskab. Til gengæld kræver Helt normalt galskab udelt opmærksomhed hele vejen fra start til slut, uanset den kan være lidt tung at komme gennem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017