Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Hedebølge (2011)
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør: Agneta Fagerström-Olsson
Medvirkende: Malin Crépin, Björn Kjellman, Leif Andrée m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. november 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Det er sommer i Stockholm. Kriminalreporter Annika Bengtzon (Malin Crépin) fra Kvällsposten er kommet hjem fra ferie fra Skærgården. Hendes mand, Thomas, og deres to børn vælger at blive hos Thomas' mor sommeren ud.

Med sommertid er det også agurketid for avisen. Der kan skrives lidt om sommerens 10 bedste is, lidt om det kommende valg om syv uger, en frihandelsaftale med balterne og en svensk oberst, der holdes som gidsel i Afghanistan.

Ikke de store nyheder. Indtil en ung stripper bliver fundet voldtaget og kvalt i en park i Vasastan. Annika Bengtzon og resten af kriminalredaktionen kaster sig over historien.

Stripperen er den 19-årige studine Josefin Liljebjerg. Hun tjente sine penge på natklubben Studio Sex, der ejes af hendes kæreste Joachim (Johannes Albin Alfvén).

Annika tager kontakt til Josefins veninde, Patricia (Madeleine Martin). Annika fatter hurtigt sympati for den unge pige, der ligeledes arbejder på Studio Sex, dog som bartender.

Det viser sig snart, at mordsagen har forgreninger langt ind i regeringen. Sveriges handelsminister, Christer Lundgren (Leonard Terfelt), har været på omtalte natklub, og en regeringsskandale lurer.

Det er den ukronede, svenske krimi-dronning Liza Marklunds serie om kriminalreporteren Annika Bengtzon, der nu er blevet filmatiseret. Hedebølge (Studio Sex) er den tredje af foreløbig seks udgivelser.

De to første var Nobels Testamente og Prime Time. Dernæst følger Røde Ulv, Livstid og En plads i solen.

Hedebølge er, som skrevet, nummer tre i serien, og den giver et rigtig godt indblik i Annika Bengtzons tidligere liv, og hvorfor hun er, som hun nu engang er: En engageret kvinde med en stor retfærdighedssans og et kæmpehjerte, placeret på rette sted.

Selv hendes mand, Thomas (Richard Ulfsäter), der kan virke lidt vattet i forhold til sin kone, får man sympati for. For han har det heller ikke nemt med Annika, der altid er på farten og har en tendens til at lukke ham ude. Men i Hedebølge lukker hun op for sin fortid, og måske kommer han til at forstå hende bedre.

De forskellige karakterer udvikler sig fint og er kommet tilbage på sporet i forhold til Prime Time, der virkede en anelse rodet og usammenhængende.

Jeg glæder mig så meget til at se de tre sidste Annika Bengtzon film, og kan næsten ikke vente med at sætte dem i afspilleren.

Hedebølge er god gedigen svensk krimi med et godt og gennemtænkt plot, gode skuespilpræstationer og spænding. Man bliver underholdt hele vejen igennem de 89 minutter, den varer.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017