Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Head in the Clouds (2004)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: John Duigan
Medvirkende: Charlize Theron, Penélope Cruz, Stuart Townsend m.fl.
Varighed: 116 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Scanbox Entertainment
Udgivet: 6. juni 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I 1933 møder Guy (Stuart Towsend) den smukke unge Gilda Bessé (Charlize Theron) i Cambridge, og dette bliver et skæbnesvangert møde. De er de absolutte modsætninger - han er jordnær, realist og fornuftsbetonet. Hun er fanden-i-voldsk, eventyrlysten og flyvsk.

De indleder et hedt og lidenskabeligt forhold, men da Gildas mor begår selvmord, får Gilda en ubehændig eventyrlyst og drager ud i verdenen. Hun er aldrig længere tid hvert sted til, at hun kan nå at få alle Guys breve. År senere modtager Guy et brev, hvor hun inviterer ham til Paris, og straks er han af sted.

Gilda lever det søde liv sammen med den sensuelle Mia, (Penélope Cruz) en ung kvinde, der er flygtet fra det urolige Spanien, og nu er ved at være færdig med sygeplejerskeuddannelsen, samtidig med at hun ernærer sig som model. Gilda, Mia og Guy har et forrygende år sammen i Paris, men den spanske borgerkrig nærmer sig. Guy melder sig som frivillig på demokraternes side, og Mia tager også af sted som feltsygeplejerske.

I mellemtiden lever Gilda livet i Paris. Hun lever så absolut i nuet og har ingen tanker for konsekvenserne af sine handlinger. Den spanske borgerkrig slutter og 2. verdenskrig begynder. Guy kommer tilbage til Paris, som britisk efterretningsagent, og han møder atter sit livs kærlighed, men Gilda er ikke længere den samme. Hun lever stadig væk det søde liv, men med de forkerte mennesker.

Det er et gribende kærlighedsdrama, der udspiller sig gennem de 116 minutter. Der er lidt underlige huller i plottet, men det er egentlig kun noget, man lægger mærke til anden gang, man ser filmen. Kærlighed er en svær og underlig størrelse, og det skildres rimelig godt af skuespillerne, især Penélope Cruz er bedårende dejlig, hun oser af sex, og dog af en mærkbar sårbarhed.

Head in the Clouds er en kende langsom til at komme i gang, men den kommer op i tempo, og så føles de 116 minutter ikke som lang tid. Charlize Theron giver sin karakter en god troværdighed. I det hele taget yder skuespillerne en god præstation.

Selvom man måske ikke just er den store fan af kærlighedsdramaer, er Head in the Clouds absolut værd at se. Den er meget mere end et kærlighedsdrama. Der er masser af sex, løgne, intriger og krig. Personligt syntes jeg, den blev meget bedre anden gang, jeg så den, og ville have givet den fem klaptræer, men jeg holder mig til mit første indtryk.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017