Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Headhunter (2009)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Rumle Hammerich
Medvirkende: Lars Mikkelsen, Henning Mouritzen, Charlotte Munck m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 4. maj 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Martin Vinge (Lars Mikkelsen) har tidligere været den benhårde erhvervsjournalist. Efter at have lagt den skarpe pen på hylden, er han blevet en succesrig headhunter, der finder de rette ledere til toppen af danske virksomheder.

Privat har Martin Vinge et noget mere kompliceret liv. Fraskilt kone og en søn, der er indlagt grundet en hjernelidelse, som giver epileptiske anfald.

Headhunteren bliver i al fortrolighed kontaktet af N.F. Sieger (Henning Mouritzen), direktør for den største, danske rederi- og oliekoncern.

Martin Vinge får til opgave at finde koncernens afløser for den gamle direktør. Egentlig er direktørens egen søn, Daniel (Flemming Enevold), udset som den naturlige arvtager af imperiet, men grundet manglende tiltro til sønnens evner, skal der findes en ny person til at føre koncernen videre.

Men allerede inden Martin Vinge kommer rigtig i gang med opgaven, drages han ind i spind af intriger og skjulte dagsordener. Alligevel går han til opgaven med hjælp fra sin veninde og tidligere kollega Nina (Charlotte Munck), der hjælper med research.

Den syge søn bliver snart efter en brik i spillet, ligesom Martin Vinge selv bliver presset og truet fra flere fronter. Han er nu selv en brik i et større spil, som han gør alt for selv at være med til at styre.

Men begivenhederne tager fart og snart efter har headhunteren svært ved at følge med. Ikke mindst da det hele mod slutningen tager aldeles uventede drejninger.

Headhunter er flot filmet og lyssætningen er nærmest genial. Den er således med til underbygge stemningen af intriger og mystik. Særdeles godt håndværk på begge konti.

Også på skuespilsiden leveres deres flotte præstationer. Ikke mindst fra Lara Mikkelsen og Henning Mouritzen, der da også begge blev belønnet med en Robert for deres roller i filmen.

Desværre er der også middelmådigt skuespil at finde i Headhunter. Heldigvis begrænser det sig til de mindre betydende roller, men det er dog alligevel iøjnefaldende, da det trækker de berørte scener ned.

Med Headhunter er man særdeles godt underholdt fra start til slut. Nye oplysninger og intriger bringes kontinuerligt på banen, hvilket er med til at bevare spændingen helt til slutningen.

Absolut en film, der er værd at stifte bekendtskab med. Ikke mindst, hvis man til genren. Det er godt, dansk håndværk med et virkelig professionelt, internationalt format og en fængende historie, smækfyldt med intriger og overraskende drejninger.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017