Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Hansel & Gretel Get Baked (2013)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Duane Journey
Medvirkende: Molly C. Quinn, Lara Flynn Boyle, Michael Welch m.fl.
Varighed: 83 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 22. maj 2014
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Gretel (Molly C. Quinn) er en ganske almindelig, amerikansk teenager. Men hun er også et pothovede, der bruger fritiden på at ryge sig skæv sammen med kæresten.

Efter at have prøvet noget nyt, stærkt pot, bliver kæresten sendt i byen for at score mere af godterne. Hos en ældre dame, Agnes (Lara Flynn Boyle), der dyrker de gode sager i kælderen i sit hus.

Problemet er bare, at kæresten ikke slipper helskindet fra besøget hos den ældre og tilsyneladende fredsommelige dame. Hun er nemlig, udover at være dealer, også menneskeædende heks.

Gretel bliver urolig over kærestens forsvinden og inddrager sin bror, Hansel (Michael Welch), i forsøget på at komme til bunds i mysteriet. Mistanken falder hurtigt på Agnes, men da politiet ikke vil hjælpe må Gretel tage sagen i egen hånd ...

Hansel & Gretel Get Baked er godt nok en noget alternativ fortolkning af det klassiske Brødrene Grimm-eventyr. Ok, alle elementerne fra eventyret er der: Søskendeparret, den kødædende heks og så videre.

Der er dog en temmelig afgørende forskel på klassikeren og den 200 år yngre fortolkning. Hvor det oprindelige eventyr mest henvendte sig til børn og barnlige sjæle, henvender Hansel & Gretel Get Baked sig til et noget mere modent publikum.

For ikke kun er euforiserende stoffer en vigtig og dominerende faktor. Det skorter heller ikke på makabre og blodige scener undervejs.

Til gengæld er der så også en god del humor i filmen. Faktisk temmelig meget, men en del bliver hurtigt en kende anstrengende, da det er gentagelser af gentagelser af gentagelser.

Skuespillet er sådan set fint nok. Ligeledes er det filmiske basalt set i orden. Men den halter omkring lyssætning i store dele af filmen, hvor det bliver for mørkt til at følge ordentligt med, og special effects, der er set langt bedre.

Til gengæld er det jo en klassisk historie, der bør vække minder hos mange. Historien er så bare blevet lidt mere ekstrem og malerisk i løbet af de to århundreder.

Det er er svært rigtig at sætte Hansel & Gretel Get Baked i bås. Det er på mange måder Brødrene Grimm møder Cheech and Chong. Tilsat menneskeædere, zombier og splatter.

Så det er noget af en cocktail, der med Hansel & Gretel Get Baked er blevet brygget. Men i det store hele fungerer det, hvis man tager de humoristiske briller på. Eller måske lige ryger en bønne eller to først.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017