Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Hammers over the Anvil (1993)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Ann Turner
Medvirkende: Russel Crowe, Charlotte Rampling, Alexander Outhred m.fl.
Varighed: 97 minutter
  Originalsprog: Australsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 15. oktober 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Året er 1910 og handlingen udspilles i den lille australske flække Turella. Her bor den forkrøblede Alan (Alexander Outhred) med sin fordrukne far og søster.

Alan er venner med den mystiske East, (Russel Crowe) som lever og ånder for sine heste. Han er enhver kvindes drøm, men han vil ikke have nogen kvinder. Han har nok i sit eget.

I byen bor også overklasseægteparret Grace og Charles McAlister. De er tilflyttere fra England, og især Grace (Charlotte Rampling) er noget for sig selv.

Det varer ikke længe, før Alan, East og Graces spor flettes ind i hinanden med katastrofale følger.

Hammers over the Anvil er en meget stille film, der ikke rører sig mange meter. Alligevel kommer den godt rundt i krogene om den første kærlighed, spirende seksualitet og den svære voksne kærlighed samt forbudte følelser, der ikke kan tøjles.

Russel Crowe og Charlotte Rampling i rollerne som henholdsvis East og Grace giver hinanden godt mod- og medspil, og virker rimelig troværdige. Den unge knægt, Alexander Outhred, er også fin i sin rolle som Alan. Han modtog da også det australske filminstituts pris for bedste unge skuespiller.

Som skrevet, sker der ikke det store i Hammers over the Anvil. Det er en hyggefilm, som mænd nok vil falde i søvn over. Men giv den en chance. Der er masser af fine og rørende scener samt en god handling.

Personligt ville jeg gerne have mere at vide om personerne og deres videre liv. Det er lige som om budgettet var nået til vejs ende og der er ingen fornuftig afrunding på Hammers over the Anvil – desværre.

Men alt i alt en god film at hygge sig med, hvis man ikke forventer action eller de store dramaer. Men derimod små dramaer, der sætter hjerter og tanker i gang.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017