Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Hamburger Hill (1987)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: John Irvin
Medvirkende: Don Cheadle, Dylan McDermott, Courtney B. Vance m.fl.
Varighed: 105 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 25. marts 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I 1969 deltager USA i krigen i Vietnam. Ikke just en krig, der nyder folkelig opbakning hjemme, hvor de unge, som ikke er sendt til Asien for at udkæmpe krigen, prædiker kærlighed fremfor krig og ser ned på de udsendte soldater.

Krigen er bestemt heller ikke populær blandt flertallet af de værnepligtige menige, som er i Vietnam med livet som indsats. Mange af dem kan se frem til at tage turen hjem i en ligpose, eller, hvis de er "heldige", bliver såret hårdt nok til at få en hjemsendelse før tid.

Hamburger Hill er historen om indtagelsen af et højdedrag, der er under nordvietnamesisk kontrol. Højdedraget, der i militær-jargon er kendt som "bakke 937", bliver forsvaret med alle midler af de nordvietnamesiske tropper.

Først 10 dage og 11 blodige slag senere er højdedraget indtaget. Kun en tredjedel af de amerikanske soldater har overlevet og de døber det blodige højdedrag Hamburger Hill.

Filmen fokuserer på en gruppe infanterister i 101 Airborne Division, som har fået til opgave at indtage højdedraget. Der er både erfarne soldater, ikke mindst serganten og korps-"lægen", og en lang række "grønne", nyankomne, der pludselig bliver kastet ud i krigens rædsler med et minimum af forberedelse.

Hamburger Hill følger også de unge mænd inden slaget starter og i de få pauser, der er. Her kommer man som seer også tæt på soldaternes tanker og drømme, samt livet som menig soldat ved fronten under Vietnam-krigen.

At krig er en rå og brutal ting, er man ikke i tvivl om, når man har set Hamburger Hill. Det blodige opgør, der udspiller sig, sættes yderligere i relief af, at det er baseret på virkelige hændelser.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017