Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Halo: Nightfall (2014)
 
 
  Genre: Sci-fi
Instruktør: Sergio Mimica-Gezzan
Medvirkende: Mike Colter, Steven Waddington m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 19. marts 2015
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Under ledelse af Locke (Mike Colter) efterforsker en gruppe soldater terrorist-aktiviter på den fjerne koloni Sedra. Mens efterforskningen står på, bliver en af Sedras byer offer for et biologisk våben, der kun skader mennesker.

Alle spor peger på at den biologiske trussel kommer fra en endnu fjernere del af universet - en rest af den oprindelige Halo ringverden - hvor den hentes af smuglere. For at kunne forsøge at eliminere truslen mod menneskeheden, bliver Locke og hans tropper nødt til at alliere sig med Sedranske tropper, under ledelse af Aiken (Steven Waddington).

De forenede troppers rumfartøj ankommer til det trøstesløse sted, men noget går rivende galt og deres fartøj forulykker, så de ikke umiddelbart kan forlade stedet igen. Men alligevel indleder de jagten på smuglerne og den biologiske trussel, så den kan blive destrueret.

Smuglerne er dog ikke det eneste liv, de finder. Stedet er nemlig beboet af angrebslystne kæmpeorme, der tiltrækkes af alle former for teknologisk udstyr. Så Locke og Aiken står over for nogle svære valg, hvis de skal forsøge at fuldføre missionen og samtidig overleve med deres tropper ...

Halo: Nightfall er oprindelig en webserie på fem afsnit, der så er smeltet sammen till denne udgivelse. Som titlen mere end antyder, foregår handlingen i Halo-universet - et af Microsofts mest populære spil til til computergigantens spilkonsoller.

Webserien er således målrettet et publikum, der i forvejen kender dette univers. Det betyder så også, at Halo: Nightfall kan springe en masse baggrund og forklaringer over, hvilket der også gøres.

Problemet er bare, hvis man, som denne anmelder, intet kender til Halo-universet i forvejen, så er der to muligheder: Enten en del ting, der bare forbliver ubesvarede spørgsmål. Eller man må ty til internettet for baggrund og svar.

Skuespillet i Halo: Nightfall er ingenlunde prangede, men værre er, at man egentlig aldrig kommer tæt ind på livet af bare én eneste karakter i filmen. Til gengæld er lyd og billede absolut godkendt.

Speciel effects virker til gengæld ikke just imponerende, men flere gange som lidt for hurtige, lidt for billige genveje. For dårligt i disse tider, hvor man efterhånden er blevet forvænt med computerskabt realisme - og særligt set i lyset af, at filmen/webserien netop udspringer af et 100% computerskabt gaming-univers.

Plottet er som sådan ok, men der er ikke rigtig noget, man ikke har set før. Eller rettere: Så mange gange før, at det kan virke en anelse fortærsket til tider. Ok, plottet er bundet til en serie af videospil, men derfor kunne bare lidt nytænkning alligevel have været ønskværdigt.

Samlet set er det knap 100 minutters ok underholdning, der så absolut kan ses. Der er dog ingen tvivl om, at man vil få mere ud af Halo: Nightfall, hvis man i forvejen er bekendt med dette univers.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017