Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Halloween 3 (1982)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Tommy Lee Wallace
Medvirkende: Tom Atkins, Stacey Nelkin, Dan O'Herlihy m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 2. oktober 2012
Anmeldt af: Johnny Josefsen
 
 
John Carpenters Halloween var lidt af en sensation, da han udgav den i 1978.

Det var en billig film, men den blev et kæmpe hit. Det var en blanding af simpliciteten i historien og den intense spænding, der var med til at cementere filmen som en klassiker, der nærmest blev startskuddet på hele slasher-genrens massive popularitet igennem 80'erne.

Filmen fik derfor utallige efterfølgere, hvor 2'eren var en direkte opfølger, der fortsætter få timer efter den første slutter. Halloween 3 var den eneste film i serien, der for alvor skilte sig ud fra mængden.

Det var John Carpenters intention at forvandle serien til en årlig serie af antologi film, hvor det eneste fælles tema var allehelgensaften.

Halloween 3 blev den første og eneste del af dette eksperiment.

Halloween 3 kan nærmest beskrives som en blanding af Firmaets mand og Charlie og Chokoladefabrikken. En ondsindet Willy Wonka, i dette tilfælde spøg og skæmt mageren Conal Cochran (Dan O'Herlihy), producerer mystiske masker til allehelgensaften.

Børnene elsker dem og reklamerne er overalt. Lægen Dan Challis (Tom Atkins) bliver trukket ind i mysteriet, da han bliver vidne til et mystisk dødsfald.

Sammen med den unge Ellen Cambridge følger han sporet til en landsby, ejet af Cochran, der omkranser fabrikkerne, hvor maskerne produceres. Der er masser af mystik, irske fabrikker, en hær af robotter, der stjæler Stonehenge, og bizarre dødsfald.

Det er en film, der aldrig holder igen. Den sprudler med ideer, både i plottets udvikling og i de mange dødsscener.

Handlingen er nærmest vanvittig, efter hvor tids standarder, men det er samtidigt også her en del af charmen befinder sig. Den holder sig ikke tilbage og der gemmer sig nye overraskelser omkring hvert et hjørne. Hvis det ikke er handlingen så er det de blodige effekter i filmens mange kreative dødsscener, der ligeledes er med til at give filmen kulør.

Disse elementer, kombineret med et synth soundtrack af den slags, man kun kan lave i en Carpenter-produceret film fra 80'erne, er med til at skabe en ganske mindeværdig oplevelse.

Mens det måske ikke er en perfekt film eller en genre-klassiker, så fanger filmen helligdagens ånd. Ligesom 2007's Trick´r Treat er det et sprudlende, farverigt og legende, filmisk univers, som udfordrer fantasien og nærmest sender en tilbage til barndommens simplere tider.

Da filmen oprindelig udkom, fik den en lettere lunken modtagelse. Publikum var forvirrede over manglen på Mike Myers og Dr. Loomis, til trods for at begge karakterer mødte deres endeligt i Halloween 2.

Gennem årene har skuffelsen dog langsomt fortaget sig, og Halloween 3 har udviklet et voksende kultfølge. Hvilket formentligt er en af grundene til at denne dvd udgivelse byder på en bedre billedkvalitet end det tidligere er set.

Billedet er så skarpt som det kan blive og lyden er fortræffelig. Tænker man på Halloween-serien i retrospekt, er det svært ikke at se alt det spildte potentiale.

Halloween 3 er måske langt ude, men det er en forfriskende film der fanger essensen af allehelgensdag. Samtidig blev serien kun værre efterfølgende, mens fortællinger om Myers årligt fik forvildet sig ud på dybere og dybere vand.

Man kan snildt finde bedre gyserfilm fra 80'erne, men det er svært at finde en film, der er lige så egnet til en aften foran fjernsynet den 31. oktober som Halloween 3. Mens den ikke når samme høje standarder som eksempelvis Poltergeist, Araknofobi eller Trick´r Treat, for at nævne nogle af de mere letsindige gyserklassikere, så er der stadig rigeligt med opfindsomhed og charme at finde i denne udgivelse til at det burde tilfredsstille de fleste gyserfans.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017