Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Hacker (2016)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Akan Satayev
Medvirkende: Callen McAuliffe, Lorraine Nicholson, Clifton Collins Jr. m.fl.
Varighed: 104 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 8. december 2016
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Alex (Callen McAuliffe) er enebarn, lidt af en enspænder og computernørd. Det er hans mor, der forsørger familien, så de penge Alex tjener på sine computerfærdigheder, kan han lægge til side til sin uddannelse.

Men moren bliver fyret fra den bank, hvor hun har arbejdet i årevis. Alex giver derfor sin mor den efterhånden ganske anseelige opsparing. Men Alex ønsker at hævne sig på morens tidligere arbejdsgiver og samtidig få sin opsparing tilbage.

Det får Alex til at opsøge Darkweb, en organisation, der arbejder mod de etablerede institutioner. Da Alex får en lille fod indenfor i organisationen, starter det med småkriminalitet, og inden længe har Alex en makker, som han sammen med forsøger at svindle morens tidligere arbejdsplads.

Forsøget går galt, men Darkweb har fået øjnene op for Alex' evner med en computer, så han og makkeren får større opgaver. Samtidig udvider de partnetskabet med en anden computernørd, Kira (Lorraine Nicholson). Kira har kontakter, der virkelig sætter gang i "forretningen", og inden længe vælter de sig i penge - andre folks penge.

Det bringer dem selvfølgelig i myndighedernes søgelys, ligesom Darkweb og organisationens mystiske leder (Clifton Collins Jr.) er det. Alex får kontak med lederen, som giver ham den lille gruppes hidtil vanskeligste opgave. Men også den farligste ...

Instruktøren, Akan Satayev, der også har været med til at skrive manuskriptet, har med Hacker virkelig givet sig selv noget af en udfordring. For at gøre computernørder og hacking til filmiske oplevelser er nærmest selvmodsigende.

Heldigvis er det da heller ikke hverken computere eller nørderi, der har fået hovedfokus i Hacker. Og dermed er filmen faktisk ganske seværdig. Ikke mindst da historien, der er inspireret af virkelige begivenheder, faktisk er ganske god og troværdig.

Skuespillet er ok, men bestemt ikke prangende. Billede og lyd er der ikke noget at udsætte på.
Alt i alt gør det Hacker til udmærket underholdning. Man bliver ikke klogere på hverken computere eller hacking af at se den, men der er spænding, action og humor nok til at gøre den til lidt over 100 minutters godt tidsfordriv.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017