Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Habana Blues (2005)
 
 
  Genre: Drama/musik
Instruktør: Benito Zambrano
Medvirkende: Alberto Yoel, Roberto Sanmartin, Yailene Sierra m.fl.
Varighed: 106 minutter
  Originalsprog: Spansk
Distributør: Criterion Film
Udgivet: 7. januar 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Ruy (Alberto Yoel) og hans kammerat Tito (Roberto Sanmartín) har en fælles drøm: At komme til tops med deres rock-soul fusion band Habana Blues, men det giver kurrer på tråden hjemme hos Ruy. Han har to børn med sin kæreste Caridad (Yailene Sierra). De har konstant pengemangel, og Caridad har droppet sin lærerstilling for at følge sin drøm: At lave smykker og leve af det.

Tito har det heller ikke for nemt. Han bor sammen med sin gamle bedstemor, der er tidligere sangerinde og stadig synger mens hun pulser på sin cigar.

Bandet bliver introduceret til to talentspejdere fra Spanien, og de får tilbudet om at forfølge deres drømme i Spanien og blive stjerner.

Caridad har i mellemtiden besluttet sig for at forlade Ruy og tage til sin mor i Miami for at starte helt forfra. Nu står Ruy i sit livs dilemma, for hvad skal han vælge: Sin drøm eller det liv, han har?

Man skal forberede sig på, at det ikke er inciterende cubanske rytmer, der hersker i Habana Blues, men derimod rap, anarki-punk og hip-hop salsa. Men får man først disse rytmer - eller mangel på samme på plads i øregangen, er det ganske godt, og man bliver grebet af musikken.

Habana Blues har en solid og god historie at fortælle, selvom det er et gammelkendt tema, og skuespillerne gør et godt stykke arbejde. Især Yailene Sierra og Alberto Yoel er ypperlige.

Det er desværre for sjældent at man ser en film fra Cuba, og det er ganske rart at se en anden kultur og få et lidt andet indtryk af Cuba, end det man får fra pressen.

Habana Blues har vundet otte priser, deriblandt to musikpriser og jeg kan varmt anbefale denne film. En god historie og god musik hele vejen igennem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017