Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Gunfight (1971)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: Lamont Johnson
Medvirkende: Kirk Douglas, Johnny Cash, Jane Alexander m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 21. maj 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Will Tenneray (Kirk Douglas) er en aldrende, men berømt revolvermand, der har slået sig ned i en mindre by. Her bor han med sin kone Nora (Jane Alexander) og deres fælles søn.

Da det vilde vesten ikke er særlig vildt længere, er der ikke meget brug for revolvermænd, så Will ernærer sig ved at være trækplaster i den lokale bar. Han skal ganske enkelt øge omsætningen ved at lokke husarerne til i kraft af sit ry.

Skæbnen vil imidlertid, at en anden aldrende og berygtet revolvermand, Abe Cross (Johnny Cash), dukker op i byen. Derfor forventer alle i byen, at de inden for ganske overskuelig fremtid vil blive vidner til en duel på liv og død mellem de to revolvermænd.

Til byens store overraskelse, og skuffelse, forløber mødet mellem Will og Abe dog ganske fredeligt. I stedet bliver de to aldrende revolvermænd nærmest pot og pande i løbet af kort tid.

Men Will lider af pengemangel. Derfor lokker han Abe med til at arrangere den duel, alle forventede. Og i stedet for at gøre det på åben gade, skal duellen foregå i en tyrefægterarena, hvor de kan tage entre.

Vinderen, og dermed den overlevende, kan så stikke entreindtægterne i lommen og starte på en frisk. Men hvem af de to aldrende revolvermænd er stadig mest skarp og hurtig på aftrækkeren?

Gunfight (A Gunfight) er en noget anderledes western. Den er ikke spækket med værtshusslagsmål og heftige skuddueller. Til gengæld giver den stof til eftertanke.

Om ikke andet, sørger en temmelig anderledes slutning for, at de små grå kan blive masseret en anelse mere end med en standard-western. Og det klæder dette halvanden time lange western-drama.

Skuespillet et udmærket. Kirk Douglas er som altid glimrende, men han havde jo også erfaring fra en lang stribe andre western-film. Også Jane Alexander, i rollen som hustruen, gør en god figur.

Johnny Cash får tydeligt vist, at han kunne andet end at være musikeren, der blev kendt som "manden i sort". Også selv om han ikke ligefrem var kendt for at være nogen stor skuespiller, men i Gunfight gør han det rigtig godt.

Den tekniske side af filmen er også fint på plads. Lige så er kulisser og stemning, der tilsammen fint formår at give et godt tidsbillede af en brydningstid mellem det vilde vesten og det kommende, mere civiliserede samfund.

Gunfight byder sammenlagt ikke på meget action. I hvert fald ikke, hvis man forventer en traditionel western. Til gengæld byder den på en god og anderledes historie, der sagtens kan sætte tankerne i gang.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017