Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Gullivers rejse 1-3 (1992)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Bruno Biancho
Medvirkende: Gulliver m.fl.
Varighed: 67 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 12. november 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Da den engelsk-irske forfatter Jonathan Swift i 1726 udgav bogen Gullivers rejser, opnåede bogen meget hurtigt stor popularitet. Den blev således læst over en bred kam i den britiske befolkning. Det satiriske værk, der siden er udkommet på alverdens sprog, har holdt sin popularitet lige siden.

Bogen har derfor også været genstand for en række filmatiseringer og fortolkninger på de skrå brædder. Gullivers rejse er en tegnet udgave af den klassiske fortælling, der mest henvender sig til den yngre del af familien.

Der er tale om serie fra 1992, hvor der på danske marked er udgivet fire DVD'er. Hver DVD rummer tre afsnit af historien om Gullivers møde med de små indbyggere i riget Lilliput og fortsatte rejser.

Gullivers rejse 1-3 (Gulliver's Travels 1-3) er videnskabsmanden Dr. Lemuel Gulliver i det første afsnit på en rejse på de syv verdenshave, i en søgen efter ny viden. Hans skib fanges imidlertid i et frygteligt stormvejr og han bliver kastet overbord.

Da Gulliver atter vågner, er han bundet til sandet på en strand. Han befinder sig i staten Lilliput, hvor han for første gang møder de små mennesker.

I andet afsnit møder Gulliver kongen af Lilliput. Kongen bliver klar over, at Gulliver ikke er det monster, han troede. Derfor tilbyder kongen at hjælpe Gulliver med at forlade øen igen. Han skal bare lige gøre øens indbyggere en lille tjeneste ...

I tredie afsnit på Gullivers rejse 1-3 kommer Gulliver endelig fri af strømmen omkring Lilliput med sit skib og kommer ud på åbent hav. Men Gulliver ryger atter ind i uvejr og bliver nødt til at lægge til ved øen Hood.

På Hood møder Gulliver den tiltalende prins Coral. Men prinsen, kongen og alle indbyggerne på Hood er egentlig slanger i forklædning ...

Stregen på denne animerede udgave af det klassiske eventyr er ganske god og levende. Og som eventyrfortælling fejler den bestemt ikke noget. Her holder historien helt klart endnu vand - selv med tæt på 300 år på bagen.

Den danske tale er med til at gøre filmen til en fornøjelse for et yngre publikum, der således kan følge historien på egen hånd. Desuden er de enkelte afsnit på DVD'en tilpas korte til, at de yngre ikke taber tråden eller mister interessen undervejs.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017