Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Gulf War (1998)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Rod Holcomb
Medvirkende: Ted Danson. Brian Dennehy, Jennifer Jason Leigh m.fl.
Varighed: 180 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 23. juni 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Gulf War er en mini tv-serie, bygget på en sand historie om den amerikanske regerings angivelige forsøg på at feje en stor bunke snavs ind under gulvtæppet efter Golfkrigen i 1991.

Chris Small (Matt Kesslar) tjener sit land og medvirker under Desert Storm. Men da han kommer hjem, er han en forandret mand.

Han er syg og svækket, og hans kone Terri (Jennifer Jason Leigh) presser på for at få ham til læge. Dette er han ikke meget for, for han vil beskytte sin militærkarriere. Men Terri insisterer, men militærlægen finder intet galt, andet end det må være noget psykosomatisk.

Ægteskabet lider under Chris sygdom og han vælger at blive udstationeret på Hawai, hvor koner ikke er tilladt, og ægteskabet brister.

Jeran Gallimore (Steven Weber) er med til at rydde op efter Desert Storm. Han og hans kollegaer er bekymrende over den manglende sikkerhedsbeklædning, men det bekymrer ikke de overordnede. Da Jeran vender tilbage til USA er han syg, og hans sygdom galoperer. Men han fejler ikke noget - ifølge lægerne. I hvert fald ikke noget der har med Golfkrigen at gøre.

En noget træt Jim Tuiite (Ted Danson) arbejder for senator Donald Riegle (Brian Dennehy), og han ser - først med ligegyldighed på de stabler af breve fra Golfkrigsveteraner, som hober sig op på bordet.

Men da han først begynder at grave i dyngerne og ser hvad de tusindvis af veteraner, der har befundet sig i Golfen er udsat for, dels i form af uforklarlige sygdomme, dels i ligegyldighed fra regeringens side, bliver det en mærkesag for senatoren og Jim Tuite at tale disse veteraners sag og få regeringen til at anerkende Golfkrigssyndromet.

Gulf War (Thanks of a Grateful Nation) handler ikke så meget om selve operation Desert Storm og Desert Shield, men derimod om de frygtelige medicinske konsekvenser, det fik for soldaterne og deres familier.

Gulf War er en fantastisk historie om et land, der i den grad svigter sine egne og vil skjule sine egne fejltagelser. Tre timer er lang tid, men filmen fænger og man skiftevis lider med de syge og bliver noget så irriteret over regeringens ansvarsfraskrivelse.

Ted Danson og Brian Dennehy spiller med stor troværdighed og giver hinanden et fabelagtigt godt med- og modspil. I det hele taget yder alle skuespillere gode præstationer.

Jeg kan varmt anbefale at sætte tre timer af og se Gulf War. Det er en spændende historie, både menneskeligt og politisk og giver en del stof til eftertanke.

Med senator Donald Riegles ord, vil jeg afslutte denne anmeldelse: "Det drejer sig om sandheden. Om ære og om integritet. Om militærets opbygning. Om vores ansvar for vores veteraner og deres familier."
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017