Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Guide til parforhold (2012)
 
 
  Genre: Stand-up
Instruktør: -
Medvirkende: Jacob Tingleff m.fl.
Varighed: 50 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Funny Business Inc./Scanbox
Udgivet: 14. februar 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
De fleste har vel prøvet eller er i et parforhold. Dermed er grundlaget mere end rigeligt til stede for at kigge nærmere på parforholdet mellem mænd og kvinder. Og det har den danske komiker Jacob Tingleff sat sig for.

Det kom der et one-man show ud af, som nu også kan nydes på dvd. Tingleff kommer ganske godt rundt om emnet, med mange underfundige og, oftest, korrekte pointer, man kun kan nikke alt for anerkendende til.

Ifølge Tingleff er der op til syv faser i et parforhold. Hver af disse faser vendes og drejes - og oftest set fra såvel mandens som kvindens side.

Hver af faserne i parforholdet belyses af Tingleff. Lige fra den første, der drejer sig om jagten på en bedre halvdel. Herefter bevæger showet med raske og underfundige skridt gennem de senere faser for at ende med sidste fase, som kun de færreste par når.

Jacob Tingleff ender ikke, som så ofte på dagens stand-up scene, i pik og patter. I stedet er der, som regel, tale om langt mere intelligent humor, med gode observationer og betragtninger. Således også på Guide til parforhold. Dog er der lidt længere mellem grinene end jeg havde forventet i forhold til tidligere oplevelser med komikeren.

Showet varer 50 minutter, hvilket må betegnes som tilpas, da det trods alt kun er ét emne, det hele handler om. Bevares, at emnet så er temmelig omfattende, er jo en helt anden historie.

Længden gør, at der ikke er problemer med at bevare koncentrationen. Alligevel har man på Guide til parforhold valgt at skære løjerne over på midten, så dvd-udgivelsen reelt består af to dele.

Ok, så er der selvfølgelig mulighed for at få tanket op eller af, måske begge dele, på et planlagt tidspunkt. Personligt fandt jeg det lidt irriterende, midt i de komiske betragtninger at skulle finde fjernbetjeningen frem for at trykke på knapper.

Bonusmateriale på en stand-up udgivelse er ikke noget jeg personligt ville forvente. Men Guide til parforhold rummer faktisk også showet på cd. Dermed kan man altså også nyde Jacob Tingleff i for eksempel bilen.

Om man så vil undvære den visuelle del af showet, med mimik og publikums reaktioner, er et godt spørgsmål. Jeg har således kun forholdt mig til selve dvd'en, komplet med billedside und alles.

Og konklusionen er, at det slet ikke er så ringe endda. Jeg morede mig således ganske fint og følte mig godt underholdt fra start til slut. Dog må jeg indrømme, at jeg har oplevet Jacob Tingleff levere bedre shows, men derfor bør man ikke snyde sig selv for at blive underholdt af hans Guide til parforhold.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017