Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Grey Wolf (2012)
 
 
  Genre: Dokumentar
Instruktør: Gerrard Williams
Medvirkende: Dante Venesio, Maria Heller, Pietro Gian m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk/spansk
Distributør: Soul Media
Udgivet: 29. august 2013
Anmeldt af: Johnny Josefsen
 
 
Hvad nu hvis Hitler overlevede anden verdenskrig og levede et hemmeligt liv i Argentina?

Det er et af nøglespørgsmålene, der stilles i Grey Wolf – The Escape of Adolf Hitler. En iscenesat dokumentar, der prøver at overbevise os om, at historikerne har taget fejl. Grey Wolf er baseret på en bog af samme navn, skrevet af Simon Dunstan og Gerrard Williams.

Grey Wolf befinder sig et lidt akavet sted: Mellem at være yderst dedikeret til dokumentar formatet, samtidig med at indholdet præsenteres som et melodrama.

Den føltes meget iscenesat og der er bestemt ikke meget troværdighed i de forskellige vidnesbyrd, da det hele føles opstillet, mens der lefles for seerens følelser. Hvilket leder mig til en af filmens største svagheder.

Man sidder til tider med en ubehagelig følelse af, at filmen tager Hitlers side. Jeg vil bestemt ikke antyde, at instruktøren på nogen måde har haft intentioner om at vise sympati for manden.

Men måden den melodramatiske musik anvendes og måden visse scener er opstillet, giver et lidt uheldigt billede af sympati, frem for den frygt, jeg antager at filmen sigtede efter. Noget der mest er tilstede i såvel intro som epilog.

Dette giver en lidt halvdårlig smag i munden. En mere objektiv tilgang til materialet ville have været at foretrække.

Emnemæssigt er vi ude i et meget konspirationsteoretisk område. Så der skal nogle stærke argumenter på bordet, før en film som denne kan overbevise nogen om, at der ikke er tale om fiktion.

Det lykkes dog på ingen måde. Men filmen kan i stedet ses som et "hvad nu hvis" scenarie, hvilket ville være interessant nok, hvis bare fortællestilen var stærkere.

Der er et par interessante øjeblikke. For eksempel de enkelte scener, hvor Hitler kæmper med sit psykiske helbred, mens alle hans tidligere nederlag er ved at fortære hans fysiske helbred.

Det er en interessant fremstilling, men resten af filmen har desværre ikke lige så meget kød på. Man bydes i stedet på scene efter scene af uholdbare vidnesbyrd og hule argumenter, der forsøger at overbevise os om, at det hele er sandt.

Uheldigvis fortæller filmen os aldrig hvorfor det overhovedet ville have en betydning, hvis Hitler rent faktisk var flygtet til Argentina. For han opnår tilsyneladende aldrig andet end at for anden gang.

Hvis man er typen, der fascineres af falske månelandinger og illuminati, så vil man måske også finde lidt finurligt i Grey Wolf, men de fleste andre kan vist passende finde nogle bedre dokumentarfilm.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017