Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Grey Owl (1999)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Richard Attenborough
Medvirkende: Pierce Brosnan, Vlasta Vrana, Annie Galipeau m.fl.
Varighed: 113 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 20. marts 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I 1930'erne lever Archie Grey Owl (Pierce Brosnan) i den canadiske vildmark. Her ernærer han sig som fanger og supplerer desuden til dagen og vejen ved at arbejde som guide for jægere samt skrive avisartikler om livet i de naturskønne omgivelser.

Indianerkvinden Pony (Annie Galipeau), der er vokset op i byen, bliver fascineret af Archie og hans måde at leve på. Hun beslutter sig for at blive en del af hans liv, blandt andet for at lære mere om sine indianske rødder.

Men Pony væmmes dog hurtigt ved Archies måde at fange blandt andet bævere på, og at dyrene blot fanges og dræbes for skindenes skyld. Hun får med tiden Archie til at indse, at han på den måde forbryder sig mod naturen.

Så i stedet for at være fanger, bliver Archie fortaler for bevarelse af naturen. Samtidig får Pony ham overtalt til at skrive en biografi om sit liv i vildmarken. En bog, der ikke kun gør ham og hans tanker om naturbevaring kendt og populær i Canada, men også uden for landets grænser.

Efter at have giftet sig med Pony på indiansk maner, går Archie med til at tage til England for at holde foredrag. Men i England kommer det frem, at Archie har en hemmelighed ...

Pierce Brosnan, der spiller hovedrollen i Grey Owl, er vel nok bedst kendt for sine præstationer som agenten med licens til at dræbe, James Bond. Hvor James Bond filmene bød på masser af action, er det modsatte nærmest tilfældet her.

I stedet har instruktøren, Richard Attenborough, der blandt andet står bag film som Gandhi og Chaplin, valgt at stille skarpt på den storslåede canadiske natur. Og det er så også til overflod af i Grey Owl.

Grey Owl er baseret på den virkelige historie om Archie Grey Owl. Den fortæller historen om en af de første naturforkæmpere, der med stor sandsynlighed reddede den canadiske bæver fra udryddelse.

Skuespillet er solidt og troværdigt. Billederne, der præsenter den canadiske vildmark, er nærmest poetisk smukke. Så håndværket er bestemt i orden i Grey Owl.

Til gengæld er filmen med sine tæt på to timers spilletid lang. Meget lang. Man skal virkelig holde af naturen uden at Grey Owl ofte vil virke langsommelig. Men ellers er det bestemt en fremragede film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017