Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Greedy (1994)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Jonathan Lynn
Medvirkende: Michael J. Fox, Kirk Douglas, Nancy Travis m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 4. oktober 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Joe McTeague (Kirk Douglas) er oppe i årene og lænket til sin kørestol. Han er en nærig, gnavpot, men han har også skabt sig en formue på skrot.

Netop formuen får hele gamle Joes familie, der elles hader den gamle af et godt hjerte, til at gøre sit bedste for at stå på god fod med ham. Joe lader sig dog ikke fedte for, og da Joe begynder at vise mere end almindelig interesse i sin sygeplejerske, begynder familien at se deres "kommende millioner" fordufte andetsteds hen.

Derfor beslutter familien at bringe en slægtning, der ellers har vendt hele familien ryggen for mange år siden, på banen. Det lykkes dog ikke, men de får til gengæld fat i hans søn, Danny McTeague (Michael J. Fox), som gamle Joe i sin tid lærte at bowle og altid har holdt meget af.

Danny, der er professionel bowler, havde egentlig afslået familien samtidig som sin far. Men han tager mod udfordringen. Ikke mindst, da han så småt begynder at se sin professionelle bowling-karriere lakke mod enden.

Dannys kæreste, Robin (Nancy Travis), får Danny til at bede sin velhavende onkel om et lån på 300.000 dollars. Pengene vil Danny bruge på at investere i en bowlingbane, så hans fremtid kan blive sikret,

Joe indvilger i at give Danny et lån. Men der er en betingelse knyttet til pengene. Danny skal stå sammen med Joe mod resten af familien.

I første omgang tager Danny kraftigt afstand fra dette krav. Men så beslutter Danny sig for at gå efter formuen. Om ikke andet, så for at holde den fra sin grådige familie og "sygeplejersken".

Men gamle Joe har endnu en del overraskelser i baghånden ...

Greedy er en velfungerende komedie med en historie, der er skruet godt sammen. Den giver luft til, at de forskellige skuespillere kan folde sig ud i deres roller.

Som næsten altid gør Michael J. Fox det rigtig godt. Og han får fremragende modspil af Kirk Douglas i rollen som den gamle gnavpot, som hele familien frygter. Greedy blev i øvrigt den sidste film, Kirk Douglas fik gjort færdig, inden et slagtilfælde ændrede hans karriere.

Jeg kun anbefale Greedy, hvis du er i humør til et godt grin eller ti. Eller måske bare trænger til at gøre en grå og kedelig dag meget mere underholdende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017