Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Grapes of Death (1978)
 
 
  Genre: Zombie
Instruktør: Jean Rollin
Medvirkende: Marie-Georges Pascal, Félix Marten, Serge Marquand m.fl.
Varighed: 86 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. juli 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Elisabeth (Marie-Georges Pascal) og hendes veninde Brigitte (Brigitte Lahaie) er på vej i toget til henholdsvis vingården Roublés og Spanien.

Elisabeth skal besøge sin kæreste, der er forpagter på vingården, og hun glæder sig. Der er ikke mange med toget, faktisk kun de to piger, da det er oktober og just ikke feriesæson. Ved et stop på en station, hvor Brigitte er på toilettet, dukker en ung mand op.

Han slår sig ned i deres kupé og Elisabeth bliver ængstelig - især hans væskende sår i hovedet skræmmer hende. Men han er heller ikke helt almindelig, og pludselig må Elisabeth springe for sit liv.

Hun kommer ud i et øde vindistrikt og søger tilflugt i et hus, der bebos af Antoinette og hendes far. De opfører sig besynderligt, og langsomt går det op for Elisabeth, at noget er helt galt ...

Grapes of Death (Les Raisins de la Mort) er vampyrmesteren Jean Rollins første film udi zombiegenren. Og det er han sluppet ganske godt fra.

Jean Rollin har blandt andet stået bag vampyrfilmene Lips of Blood, Demoniacs, Night of the Hunted, samt Shiver of the Vampires.

Jean Rollin formår at gøre zombierne nærmest beherskede og høflige. Ja, jeg fristes til at beskrive dem som sårbare og følsomme, og det giver lige et ekstra klaptræ.

Der er masser af blod, splat og naturligvis nøgen hud, når det er Jean Rollin, der er tale om. Skuespillet er så som så, men karaktererne er i top, netop på grund af deres medmenneskelighed.

Grapes of Death er fra 1978, og det kan tydeligt ses på special effects, som ikke er lige gode og naturtro hver gang, og det giver et lidt humoristisk islæt, hvilket bestemt ikke gør noget.

Hvis man er til zombiegenren og ikke mindst Jean Rollins dystre univers, så er Grapes of Death et must i samlingen. Den skuffer bestemt ikke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017