Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Grand Champion (2002)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Barry Tubb
Medvirkende: Jacob Fisher, Emma Roberts, Bruce Willis m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: DATO
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Buddy (Jacob Fisher) bor på en lille gård i en flække i Texas sammen med sin mor og søster, Sister (Emma Roberts). Med hjælp fra familien og sin bedste ven, vil han gøre tyrekalven Hokey til en rigtig præmietyr.

Buddy bliver nummer to i de lokale mesterskaber og vinder dermed adgang til det store mesterskab, hvor den bedste ungtyr i Texas skal kåres. Konkurrencen er hård, men Buddy og Hokey løber med prisen som årets bedste.

Dermed er Hokey pludselig blevet værdifuld og bliver solgt på auktion. Køberen er forretningsmanden Blandford, der byder imponerende 775.000 dollar for præmietyren. De mange penge skal bruges til at sikre Buddy og Sister en god uddannelse senere i livet.

Men så finder Buddy ud af, at Hokey ikke bare er solgt, men også er blevet inviteret med til en grillfest ... som hovedretten. Det kan Buddy selvfølgelig ikke bære tanken om, og sammen med vennen Edgar stjæler han Hokey, så tyren ikke skal ende på en tallerken.

Dermed starter en vild jagt efter Buddy, Edgar og Hokey. Blandt andet ser nummer to i konkurrencen chancen for at blive tildelt førstepladsen, hvis ikke Hokey dukker op igen. Men også politiet og forretningsmanden, der nu ejer det omstrejfende kødbjerg er i hælene på de tre.

Buddy og hans tyr får også hjælp fra flere sider, og langsomt, men sikkert, bevæger han sig mod hjemmet med sin elskede tyr. Men jo tættere han kommer på hjemmet og sikkerheden, jo mere intensiveres jagten på ham og Hokey.

Grand Champion, der er en ganske sød fortælling, byder på et væld af stjerneskuespillere i mindre roller. Blandt andet optræder Julia Roberts i en birolle. Det skorter ej heller på på kendisser fra Country-musikkens verden, der også har sat tydelige aftryk på filmens lydspor.

Der bydes tilmed på en sød og overraskende slutning, så spændingen bevares næsten til enden. En ganske god film, der kan ses af børn i alle aldre, at nyde med familien. Og længden på 1½ time er lige tilpas.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017