Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Grace is Gone (2007)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: James C. Strouse
Medvirkende: John Cusack, Shélan O'Keefe, Gracie Bednarczyk m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 18. november 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Stanley (John Cusack) og hans to døtre, den næsten 13-årige Heidi (Shélan O'Keefe) og otte-årige Dawn (Gracie Bednarczyk), klarer hverdagens trængsler og udfordringer sammen, mens Stanleys og dermed børnenes mor, Grace, er udstationeret i Irak.

Deres dagligdag hænger sammen, indtil den dag det ringer på døren, og Stanley får den triste nyhed om, at Sergent Grace Ann Philipps er afgået ved døden i kamp i Irak.

Hans verden bryder sammen og han kan ikke umiddelbart se, hvordan han skal fortælle sine døtre den forfærdelige nyhed. Så resultatet af hans manglende rygrad er, at han tager døtrene med på en tur til forlystelsesparken The Enchanted Gardens i Florida. En tur der tager flere dage i bil.

Undervejs finder Stanley og ikke mindst ungerne mere og mere sammen, og oplever en helt anden virkelighed. For ikke at tale om, at de føler et unikt sammenhold – på trods af at pigebørnene ikke kender sandheden.

Grace is Gone er en af den slags amerikanske film, som man enten hader eller svælger i. Jeg kunne da heller ikke holde tårerne tilbage – bevares, det er hjertegribende og smukt. Men ... og dette er ikke et surt men. Filmen sætter en lille pegefinger på, at det ikke kun er de voksne, der føler savn og ikke mindst afsavn, når en af deres nærmeste er udstationeret i en krig.

Deres børn lider i den grad også under for det, og de har ikke så mange at dele deres tanker og følelser med, hvilket er godt skildret i Grace is Gone.

Jeg smider gladeligt et klaptræ efter hver af de tre hovedrolleindehavere, John Cusack (Stanley), Shélan O'Keefe (Heidi) og Gracie Bednarczyk (Dawn), for de yder toppræstationer.

Især John Cusack er helt fantastisk. Nok noget af det bedste, jeg har set ham præstere, men også Gracie Bednarczyk yder sit ypperste, som den unge usikre, alvorlige teenager, der fatter mistanke og egentlig godt ved, hvad der er sket. En rolle, som hun også blev nomineret for på Young Artist Awards. Hun er en af de nye unge skuespillere, man skal holde øje med.

Foruden at blive nomineret til to Golden Globes, har Grace is Gone vundet fire internationale priser, og det er fuldt fortjent. Det er en hjertevarm fortælling om et yderst aktuelt emne.

Jeg kan varmt anbefale denne perle om fortielse, angst, kærlighed og ikke mindst forståelse. Smukt drama.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017