Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Good Neighbours (2011)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Jacob Tierney
Medvirkende: Jay Baruchel, Scott Speedman, Emily Hampshire, Anne-Marie Cadieux m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 11. september 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Skolelæreren Victor (Jay Baruchel) er lige hjemkommet fra et job i Kina og flytter nu ind i det fransksprogede Montreal.

Victor stifter straks bekendtskab med Spencer (Scott Speedman) på 1. salen. En ung mand, der har mistet både sin hustru og sin førlighed året forinden.

Han sidder bundet til sin kørestol og håber på, at han en dag vil komme til at gå igen. I mellemtiden hygger han sig med sin hobby - akvariefisk.

På 2. salen bor Louise (Emily Hampshire). En enlig kvinde, der bor sammen med sine to elskede katte, Mozart og Tia Maria. Hun arbejder på den kinesiske restaurant Silver Dragon og lever ellers et stille liv med Mozart og Tia Maria.

Og så er der den franske kvinde, Valerie (Anne-Marie Cadieux), på 3. salen. Et evigt brokkehoved, lettere alkoholiseret og kattehader.

Victor bliver hurtigt venner med Spencer og Louise. De spiser middage sammen og hygger sig i hinandens selskab. Victor bliver også forelsket i Louise og forsøger at opbygge et kærlighedsforhold til hende.

Louise er, foruden at være stærkt optaget af sine katte, også meget optaget af en mulig seriemorder, der huserer i området. Da hendes kollega Johanne bliver offer nummer fire, kommer virkeligheden lidt for tæt på, og de tre bekendte bliver endnu tættere.

Men de har alle deres hemmeligheder, der langsomt bliver afdækket, jo tættere de bliver ...

Den katte-elskende Louise spilles af Emily Hampshire, som giver sin karakter en yderst troværdig fremtoning. Især hvis man selv er katte-ejer eller kender en, der bliver kørt lige så meget rundt i manegen, som Louise af sine katte.

De to øvrige bærende karakterer i Good Neighbours, Scott Speedman (Citizen Gangster) og Jay Baruchel, giver ligeledes realistiske præstationer.

The Good Neighbours har foruden en god handling, også en yderst dejlig tør, sort humor, som går godt i spænd med karakterne og deres handlemønstre.

Det er en af Canadas mest lovende unge instruktører, Jacob Tierny, der står bag Good Neighbours. Han er en spændende instruktør, og med denne thriller har han da givet mig lyst til at se de tidligere film , han har instrueret: The Trotsky, Twist og kortfilmen Dad.

Han spiller for øvrigt selv en lille rolle i Good Neighbours, som Victors bror Jonah.

Good Neighbours er en fin lille thriller med et godt plot. Især det psykologiske spil er glimrende. Derudover har den en yderst tankevækkende og tvetydig slutning, som kan tolkes på mange måder. Det er altid forfriskende med film, der åbner op for ens egne "syge" fantasier.

Jeg blev underholdt fra start til slut, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg vil se Good Neighbours.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017