Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Gold (1974)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Peter R. hunt
Medvirkende: Roger Moore, Susannah York, Ray Milland, John Gielgud m.fl.
Varighed: 119 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 27. marts 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Man går aldrig helt galt i byen med en bog af forfatteren Wilbur Smith. Heller ikke, når den får lov at folde sig ud på skærmen. Det er nemlig Wilbur Smith, der med en af sine mange bøger har begået oplægget til denne film, Gold.

Resultatet er en absolut seværdig film, hvor Roger Moore i rollen som den hårde minearbejder Rod Slater roder sig ud i en masse intriger i et spil om at gøre guld endnu mere værd på verdensmarkedet. Det skal ske ved at oversvømme en vigtig guldmine, som Rod Slater netop er blevet driftsleder af.

Det oplæg kan der ikke undgå at komme megen handling og dramatik ud af. På det punkt skuffer filmen da heller ikke på nogen måde. At Roger Moore så tilmed spiller lige så fanden i voldsk og kvindeforførende som i sine James Bond-roller, gør bestemt ikke oplevelsen ringere.

Handlingen udspiller sig i øvrigt ikke overraskende i Sydafrika. Det vil i hvert fald ikke komme som en overraskelse for yndere af Wilbur Smiths bøger. Det er nemlig i denne del af verden, de fleste af hans bøger udspiller sig. Desuden er landet også kendt for sine guldminer.

En film, jeg roligt kan anbefale.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017