Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Go Fast (2008)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Olivier van Hoofstadt
Medvirkende: Roschdy Zem, Olivier Gourmet m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 11. august 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Marek (Roschdy Zem) arbejder under jorden som politiagent for det franske kriminalpoliti. Han arbejder tæt sammen med vennen og kriminalkollegaen Jean-Do (Olivier Gourmet), der også er hans overordnede. Under en overvågning af en narkobande, bliver Jean-Do myrdet, og Marek sværger hævn.

Det får Marek til at være lige lovlig hårdhændet overfor en arresteret mistænkt, hvor hans identitet samtidig bliver kompromiteret. Marek overflyttes derfor til narkoafdelingen, hvor han skal gennem en skarp træning. Marek er nemlig udset til at skulle infiltrere en narkobande, der med hurtige speedbåde og endnu hurtigere transporterer hash og kokain fra Marokko via Spanien til Frankrig.

Det lykkes politiet at få Marek placeret som chauffør i en af de biler, narkobanden benytter til at transportere narkoen gennem Spanien og videre ind i Frankrig. Biler, der er bygget til at kunne køre hurtigt, rigtig hurtigt. Og hurtigt går det.

Med en form for "spejder" i en forankørende bil går turen med speederen i bund og bagagerummet fyldt med narko, der skal være med til at mætte et stort og hungrende illegalt marked. Men på denne tur er det ikke kun med politiet i hælene, men også i en af bilerne.

For bagmændene handler det kun om penge, mens det politiet handler om at stoppe den illegale trafik med narko. Det gør politiet til bandens dødsfjender, så det er med livet som indsats, at Marek skal agere narkosmugler i en af bandens potente muskelbiler.

Action, hurtige biler og rå, afstumpet vold er der i store mængder i Go Fast. Tempoet i filmen er næsten lige så højt som i bilerne, når speederen sparkes i bund på de spanske og franske motorveje. Handlingen er til gengæld overmåde forudsigelig. Det er de gode betjentes kamp mod de onde narkobander, hvor politiet altid kommer ud som vinderen i sidste ende.

Kedeligt og uden tvivl også langt fra den barske virkelighed, som præger den verden. Her er det ikke politiet, der, som i filmen, har nærmest uanede ressourcer at trække på, men de kriminelle, der oftest trækker det lange strå.

Go Fast virker dog langt fra kedelig eller langtrukken, selv om den er forudsigelig. Der er nemlig fuld fart på handlingen fra start til slut. Selv musikken, der ledsager de ofte meget flotte billedsekvenser, får adrenalinen til at pumpe lidt hurtigere..

Samtidig giver filmen et sjældent indblik i moderne politiarbejde samt hvordan for eksempel hampplanter forvandles til rygeklar hash til en mangedoblet værdi. Så alt i alt er det en ganske udmærket film, der absolut er værd at se. Men det ville unægtelig have klædt den med bare en smule mere uforudsigelighed.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017