Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Gift mand søger kone (2006)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Eric Lartigu
Medvirkende: Alain Chabat, Charlotte Gainsbourg, Bernadette Lafont m.fl.
Varighed: 85 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Trinity Films
Udgivet: 8. oktober 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Luis Costa (Alain Chabat) er 43 år gammel og single. Han har et godt job med at udvikle parfumer og nyder faktisk sit liv uden en bedre halvdel.

Problemet er bare, at han store familie, ikke mindst hans mor og fem søstre, ikke synes, at Luis bør gå gennem resten af livet som enlig. Derfor lægger de stadig større pres på Luis for at han skal finde den eneste ene.

Og da Luis tilsyneladende ikke selv vil tage initiativet til at finde en livsledsagerske, forsøger søstrene at koble ham sammen med deres ugifte veninder. Luis skal dog ikke nyde noget - han ønsker ikke at sætte sit gode liv over styr ved at blive gift.

Familien bliver dog mere og mere insiterende. Derfor udtænker Luis en plan, der ikke kun skal stille familien tilfreds, men også få dem til at holde op med at være på nakken af ham. Vel at mærke uden på nogen måde at forpligte sig ægteskabeligt.

Luis hyrer sin bedste vens søster, Emma (Charlotte Gainsbourg) til at spille hans eneste ene. Emma spiller rollen perfekt, og møder ikke kun Luis' familie, men deltager også i planlægningen af det kommende "bryllup".

Planen er dog, at der aldrig skal finde et egentligt bryllup sted. Ved alteret skal Emma ganske enkelt udeblive, og Luis håber, at han ved at agere sønderknust kan slippe for "videre tiltale" fra familien.

Alt går tilsyneladende efter planen, og Emma udebliver som aftalt på den "store dag". Men tingene går allligevel langt fra som planlagt ...

Der er egentlig ingen sindsoprivende nytænkning i historien. Til gengæld er Gift mand søger kone (Prête-moi ta main) aldeles udmærket skruet sammen og leveres overbevisende med et glimt i øjet.

De to hovedrolleindehavere, Alain Chabat og Charlotte Gainsbourg, spiller begge deres roller med overbevisning og indlevelse. De øvrige skuespillere leverer også gode præstationer.

Alt i alt er Gift mand søger kone glimrende underholdning med masser af skæve situationer, der giver anledning til adskillige gode grin undervejs. Trænger man til at blive uforpligtende underholdt i knap halvanden times tid, er Gift mand søger kone absolut et godt bud.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017