Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Mark Neveldine og Brian Taylor
Medvirkende: Nicolas Cage, Violante Placido m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 26. juni 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Johnny Blaze er en tidligere motorcykelartist, der har solgt sin sjæl til djævelen. Derfor forvandles Blaze, når det er påkrævet, til et læderklædt skelet med flammende kranie, der slår hårdt ned på enhver form for ondskab.

Blaze befinder sig et sted i Østeuropa. Her får han mulighed for genvinde sin sjæl, hvis han kan finde en dreng, djævelen jagter. Drengen er allerede på flugt med sin mor, Nadya (Violante Placido), fra djævelens håndlangere.

Det fører uværligt til voldsomme opgør mellem håndlangere og Blaze. Og til sidst mellem Blaze og djævelen selv. Temmelig forudsigeligt - desværre.

Og det forudsigelige varer sådan set fra start til slut. Hvilket er synd, da der uden tvivl kunne være blevet en langt bedre film ud af det, hvis blot manuskriptet havde været bedre strikket sammen.

At inspirationen til Ghost Rider: Spirit of Vengeance er hentet i Marvels tegneserieunivers er heller ikke overraskende. Der er jo pt. nærmest en overflod af film inspireret af de tegnede helte og anti-helte. Dette er så blot en af de mindre vellykkede filmatiseringer.

Jeg kan egentlig godt lide Nicolas Cage som skuespiller. Men i Ghost Rider: Spirit of Vengeance imponerer han ikke. I det hele taget er der ikke meget at komme efter rent skuespilsmæssigt, men ok, forudsætningerne er jo også temmelig begrænsede.

Til gengæld mangler der ikke action og flotte effekter. Der er skam også gode og flotte scener, men det holder langt fra gennem hele filmen.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance er egentlig en toer. Altså en efterfølger til filmen Ghost Rider fra 2007. Jeg har aldrig set etteren, men tror nu ikke, man kommer til at mangle noget væsentligt for at kunne følge med i denne film.

Alt hvad man behøver vide om Johnny Blaze, bliver fint forklaret. Så Ghost Rider: Spirit of Vengeance står således fint på egne ben.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017